Всесвітній день боротьби зі СНІДом.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
   564

Одна з епідемій нашої сучасності названа «чумою 20-го століття» — синдром набутого імунного дефіциту, скорочено – СНІД.

СНІД– важке інфекційне захворювання, спричинене вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ), який уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму захворюванням.

1 грудня 1988 році була вперше відзначена дата проведення Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Символ боротьби зі СНІДом – червона стрічка.. Сьогодні зусилля багатьох держав спрямовані на профілактику поширення захворювання. Заходи, що традиційно проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Сама стрічка була взята на озброєння з весни 1991-го року, її ідея належить художнику Франку Муру. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.

До Всесвітнього Дня боротьби зі СНІДом в бібліотеці коледжу презентована  виставка-міркування «СНІД – як уберегти себе».

На виставці представлено книги, які містять інформацію про властивості цього вірусу, про ВІЛ-інфекції та шляхи поширення хвороби, про лікування і профілактику СНІДу, стан захворюваності на ВІЛ/СНІД в Україні і заходи проти епідемії.

Запрошуємо до перегляду!