Завершальний етап щорічного конкурсу студентських проектів податкових реформ

Завершальний етап щорічного конкурсу студентських проектів податкових реформ
   816

Завершальний етап щорічного конкурсу студентських проектів податкових реформ серед здобувачів освіти коледжів і технікумів Вінницької області відбувся 26 березня  2019 року на базі Вінницького технічного коледжу. Конкурс започатковано Радою директорів коледжів і технікумів Вінницької області спільно з Головним управлінням ДФС у Вінницькій області.

Цьогоріч до конкурсу долучилися дев’ять навчальних закладів регіону, здобувачі освіти яких вивчають економічно-фінансові дисципліни. Організатори конкурсу відмітили не лише розширення його географії, а й збільшення зацікавленості студентів, пошук ними нових і сучасних ідей в оподаткуванні. За словами директора Вінницького технічного коледжу Олега Домінського, спільна багаторічна співпраця Вінницького технічного коледжу та фіскальної служби Вінницької області сприяє не лише розвитку інтересу конкурсантів до вивчення податкового права, формуванню практичних професійних навичок, поглибленню знань у сфері оподаткування, а є чудовою платформою для пошуку нових підходів у викладанні податкових дисциплін.

Конкурсанти поділилися своїм баченням впровадження податкової децентралізації, запропонували реформування оподаткування доходів фізичних осіб, досліджували можливість імплементації досвіду Швейцарії та Німеччини в стимулюванні ресурсозберігаючого виробництва через механізми екологічного податку. Не залишили байдужими жодного присутнього в аудиторії презентації про реформування ресурсного оподаткування, де науково-практичні доробки супроводжувалися відео та поетичною творчістю. Цікавою родзинкою став проект щодо податку на використання соціальних мереж. А найбільше теоретико-практичних обґрунтувань та готовності до практичного втілення члени журі відзначили в роботі студента Вінницького технічного коледжу Валентина Крупельницького, що запропонував реформування єдиного соціального внеску в контексті сприяння працевлаштування молоді.