На Вінниччині стартував сезон Олімпіад і Конкурсів – 2020

На Вінниччині стартував сезон Олімпіад і Конкурсів – 2020
   877

20.02.2020 у Вінницькому технічному коледжі відбувся ІІ (обласний) етап Х Всеукраїнської олімпіади з української мови серед студентів закладів вищої освіти, що здійснюють підготовку молодшого спеціаліста (фахова передвища освіта). У переддень Всесвітнього дня рідної мови саме українська мова об’єднала молоду філологічну еліту для важливих випробувань. 30 студентів із 24 закладів фахової передвищої освіти Вінницької області завітали до Вінницького технічного коледжу, щоб випробувати свої сили та визначити переможців і призерів ІІ (обласного) етапу Олімпіади.

З вітальним словом перед учасниками Олімпіади виступив Голова ради директорів Вінницької області, директор Вінницького технічного коледжу, кандидат педагогічних наук, доцент Домінський Олег Станіславович. Він відрекомендував знавцям української мови голову журі ІІ (обласного) етапу Х Всеукраїнської олімпіади, доктора філологічних наук, члена-кореспондента НАН України, професора, завідувача кафедри загального та прикладного мовознавства і слов’янської філології Донецького національного університету імені Василя Стуса Загнітка Анатолія Панасовича, який побажав учасникам Олімпіади успіхів і натхнення в опануванні українською мовою. Голова організаційного комітету Олімпіади Домінський Олег Станіславович і Голова обласного методичного об’єднання викладачів української філології Вінницької області, методист коледжу, кандидат філологічних наук Зоріна Юлія Валеріївна в урочистій атмосфері вручили дипломи учасникам Олімпіади та сертифікати підвищення кваліфікації викладачам коледжів про проходження тренінгу: Робота з обдарованою молоддю. Організація та проведення конкурсів і олімпіад і побажали успіхів у написанні конкурсних робіт. Нехай переможе найсильніший! Вітаємо переможців і призерів ІІ (обласного) етапу Х Всеукраїнської олімпіади з української мови та бажаємо успіхів у ІІІ (заключному) етапі, який відбудеться в квітні 2020 року в Харківському державному автотранспортному коледжі.

І місце – Чернота Валентина Василівна, студентка Вінницького коледжу Національного університету харчових технологій

ІІ місце – Рогаль Марія Павлівна, студентка Вінницького технічного коледжу

ІІІ місце – Матвійчук Руслана Дмитрівна, студентка Вінницького технічного коледжу

ІІІ місце – Бунець Денис Петрович, студент Погребищенського медичного коледжу

ІІІ місце – Вітюк Аліна Русланівна, студентка Вінницького медичного коледжу імені академіка Д. К. Заболотного

Щира подяка викладачам, які долучились до підготовки переможців ІІ (обласного) етапу Х Всеукраїнської олімпіади з української мови:

Черниш Клавдії Олексіївні,

Зоріній Юлії Валеріївні,

Кучинській Олександрі Григорівні

Кравченку Олегу Анатолійовичу

Коваленко Галині Григорівні