VIII Педагогічні читання

VIII Педагогічні читання
   307

На базі Вінницького технічного фахового коледжу 19 січня 2022 року відбулися VIII Педагогічні читання у форматі майстер-класу: Організація освітнього процесу в умовах змішаного навчання: як досягти якості освіти, використовуючи дистанційні технології.

Педагогічні читання відкрили представники Національної спілки журналістів України: Каменюк Михайло Феодосійович – почесний голова Вінницької обласної організації НСПУ, заступник голови ГО «Спілка слов’янських письменників України» і Любацька Людмила Вікторівна – член ГО «Спілка слов’янських письменників України», які відзначили вагомий внесок директора Вінницького технічного фахового коледжу, канд. пед. наук, доцента Олега Станіславовича Домінського у розвиток української журналістики за якістю та кількістю друкованих праць, і вручили йому Посвідчення члена спілки журналістів України та пам’ятні подарунки від Спілки.

 У своєму вступному слові директор коледжу О. С. Домінський наголосив на тому, що питання якості освіти є найголовнішим питанням сьогодення і побажав учасникам Педагогічних читань -2022 плідної і конструктивної роботи.

Методист коледжу канд. філол. наук Зоріна Юлія Валеріївна озвучила мету та завдання заходу, а також оголосила його регламент і умови проходження майстер-класів усіма викладачами.

У рамках Педагогічних читань відбулись 12 майстер-класів під керівництвом модераторів: Бородая Я. О., Броди А. Ю., Паламарчук Н. М., Вихристюк Ю. А., Герасименко Ж. І., Гринчук О. Д., Крисак Л. В.,
Майструка П. О., Матвійчук А. В., Моторної Л. В., Папулової Л. Л.,
Ткачука В. М., Щегоцької Н. М.

Тематика майстер-класів охопила широке коло питань:

Використання ТВ-приставок для модернізації пристроїв відтворення візуальної інформації.

Методика проведення віртуального соціально-правового квесту як інтерактивної форми позакласного заходу.

Mind Maps – інтелект карти як засіб розвитку креативності студентів.

Організація оцінювання здобувачів освіти за допомогою сервісу wordwall.net.

Засоби регулювання дорожнього руху: види та застосування.

Креолізовані матеріали як ефективні засоби активізації навчання англійської мови в закладах фахової передвищої освіти.

Активація нейронних зв'язків. Спортивна ритміка.

Організація дистанційного навчання в закладах фахової передвищої освіти за допомогою віртуальної дошки Jamboard.

Методика складання ментальних карт (Mind Mapping).

Побудова схем радіоприймачів різних типів.

Застосування технології критичного мислення при формуванні фахових компетенцій.

У заході взяли участь 70 педагогічних працівників коледжу. Кожен відвідав 2 майстер-класи, в результаті чого значно збагатив свій педагогічний досвід.

Під час завершальної частини Педагогічних читань слово взяв директор коледжу – Домінський Олег Станіславович, який відзначив високий рівень заходу та подякував організаторам і учасникам.