Доторкнутися до історії

Доторкнутися до історії
   161

“Межибіж” відвідали студенти та викладачі ВТФК. Цей історико-культурний заповідник  створили на базі комплексу пам’яток фортеці у смт Меджибіж. У відреставрованих залах розмістили експозиції, що розповідають про події української історії, етнографії, ікономалярства. Драму праці, життя та смерті простих людей в музеї можна відчути на дотик.

У 2008 році в замку відкрили перший в Україні Музей пам’яті жертв Голодомору. Він і нині є найбільшим за кількістю експонатів  На його створення народному художнику та скульптору Миколі Мазуру з командою знадобилося кілька місяців. Символічні композиції промовляють без слів, свідчать про геноцид нашого народу прямо до серця сучасників.

Трагізм Голодомору митець передав через набір образів. Зокрема, оголені білі гіпсові фігури чоловіка і жінки символізують душі, яких позбавили всього.

"Образи, які відтворилися в скульптурі, це – білі руки, як духи померлих, загиблих, які підійматися до нас, проростають, як стерня, як колосся з-під землі, і звертаються до майбутніх поколінь. Пусті глечики, які волають своїми відкритими ротами до людей, що вони порожні, таке відлуння пустоти", — розповідає художниця Оксана Мазур.

У буремні дні війни ми дбаємо про свою національну ідентичність і формуємо патріотичну свідомість наших студентів! Слава Україні!

Підпишись на сторінку коледжу в facebook та instagram! Знай все про життя твого коледжу!