Пам’яті Євгена Подошика - легенди волейболу…

Пам’яті Євгена Подошика - легенди волейболу…
   80

Серію спортивних турнірів, об’єднаних загальним гаслом: “З Україною в серці, з вірою в ЗСУ”, продовжили в нашому коледжі. Цього разу потужною енергетикою та професійним азартом спортивну залу ВТФК наповнили 4 чоловічі команди волейболістів. Вони зібрались на традиційний XIII обласний турнір пам’яті видатного волейболіста, майстра спорту СРСР, нашого викладача - Євгена Подошика.

Більше 30 років життя метр великого волейболу присвятив роботі викладача і тренера. Саме за його наставництва чоловічі й жіночі команди неодноразово били всі рекорди, ставали переможцями й призерами змагань обласного і всесоюзного рівня.

З вітальним словом до учасників цьогорічного турніру звернулся Світлана Василюк, директорка ВТФК:

“Я дуже рада вас вітати всіх у стінах нашого коледжу. Мені надзвичайно приємно, що навіть попри такий складний час, коли йде війна, ми всі разом тримаємо стрій. Сьогодні ви всі, без винятку, вже переможці. Ви живете, займаєтеся спортом, навчаєтеся і навчаєте. Дякую вам за таку стійкість! Бажаю кожному перемог - особистих і командних. Заради спорту, заради України!” 

Про випускників, що нині на передовій захищають спокій кожного, а декілька років тому й самі були гравцями на турнірі, розповів Юрій Феліксов, викладач фізичного виховання ВТФК:

“Це та “золота шестірка”, яку ми чекаємо і дуже хочемо, щоб на наступну гру вони всі стояли ось тут з нами: Олександр Руденко і Євгеній Гуцаленко - випускники комп’ютерного відділення; Дмитро Вакуляк - боєць нашої рідної 59 бригади; Михайло Шостак - навіть після поранення повернувся у 120 бригаду; Ростислав Сіваєв - на днях приїжджав до нас, боєць Могилів-Подільського прикордонного загону. Наш турнір свого часу пройшов і викладач-доброволець - Павло Майструк, бойове хрещення якого відбулося під Павлівкою”.

Гравці, тренери, запрошені гості, вболівальники і адміністрація ВТФК - всі разом хвилиною мовчання вшанували пам’ять випускників, колег-спортсменів і всіх загиблих внаслідок російської агресії.   

Гімн України виконували в єдності… Здавалося, ніби в цей момент між гравцями зникла конкуренція і всі вони стали однією, потужною командою.

Що відбувалося далі - словами не передати! Волейбольні перипетії не вщухали ні на секунду! Чого тільки вартував блискавичний фінальний поєдинок… Такої азартної гри, сильної підготовки і братерства команд давно не бачили навіть знамениті спортивні майданчики.

Результати кажуть все самі за себе!

IV місце - ВТФК (другий склад);

III місце - волейбольний клуб “Освіта”;

II місце - ВНТУ;

I місце - ВТФК (перший склад).

Усі команди нагородили грамотами та медалями, а наших переможців - ще й кубком! Кращим гравцям, серед яких Арсен Юхимчук (група 2КІ3) і Андрій Абрамюк (група 3ОП2), вручили символічні сувеніри. Щасливими власницями нагород за досягнення у попередніх змаганнях стали студенти групи 2ЕП - Дар’я Тельцова і Яна Ксенчук.

До організації XIII обласного турніру пам’яті Євгена Подошика долучилися: ВО федерація волейболу на чолі з її президентом Миколою Чумаком і виконавчим директором Валерієм Калиною; ВО організація ФСТ “України” - голова Тетяна Шмаль.

Всі щирі емоції, яскраві подачі та найкращі моменти - у нашому фоторепортажі та каналі YouTube ВТФК: https://youtu.be/78tGyKlH6J4

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту