Такмед - знання, що рятують життя

Такмед - знання, що рятують життя
   191

Як правильно зупинити масивну кровотечу? Як врятувати кінцівку товаришу? Як накласти турнікет, щоб допомогти, а не нашкодити? Життєво необхідних умінь навчатимуть першокурсників усіх відділень нашого коледжу протягом місяця!

Першопрохідцями курсу тактичної медицини в рамках дисципліни “Захист України” стали студенти групи 1ВЕ. Про етапи допомоги в умовах бойових дій молоді розповів Євген Уманець, бойовий медик із позивним “Навігатор”, інструктор 120 ОБрТРО:

“Це ази, невеличка частина того, що треба вміти і знати. Накласти турнікет - це те, що треба зробити швидко. Все інше можна поступово. Тому саме з цього ми почали заняття”.

Першокурсник Єгор Загородній на такому тренінгу вперше, та попри це хлопець  майстерно надає умовну допомогу не лише собі, а й одногрупнику:

“Я вважаю, що такі навчання дуже актуальні й завжди на часі. Нам дуже круто показали, як правильно користуватися турнікетом, як врятувати не лише кінцівку, а й життя побратиму. Тому це дуже пізнавальне заняття, я радий, що зміг це побачити, почути і спробувати”, - каже студент групи 1ВЕ.

Не просто спостерігає, а й активно включається в командну роботу і Микола Никитюк. Разом із хлопцями й дівчатами викладач “Захисту України” тренується накладати турнікет:

“Студенти задоволені, я також. Для них це дуже велика користь. Теоретичну базу по тактичній медицині ми проходимо на заняттях, але тут практика від спеціаліста. У нього набагато краща матеріальна база, якісні турнікети. Те, що ми можемо прочитати в підручнику - це одне, а спробувати на прикладі - це вже інше. Навіть просто сісти в ютубі глянути - це на собі не відчути”, - каже Микола Никитюк, викладач ВТФК.

Не медициною єдиною! За декілька годин тренінгу встигли поговорити і про основи мінної безпеки. Студенти дізналися про характерні ознаки, що вказують на можливу належність предмета до вибухового пристрою, та як правильно діяти в разі його виявлення.

“Ми з них не тренуємо саперів, не вчимо їх ставити міни. А просто вчимо їх впізнавати і не чіпати. Це основна ідея”, - каже Євген Уманець, інструктор.

Безпека - наш найперший пріоритет!

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту