СНІД – як уберегти себе

СНІД – як уберегти себе
   1004

Щороку 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проголошений Всесвітньою організацією охорони здоров’я у 1988 році; відзначається за підтримки Генеральної Асамблеї ООН. СНІД – синдром набутого імунодефіциту – це кінцева стадія інфекційного захворювання, викликаного вірусом імунодефіциту людини (ВІЛ).

За шість місяців 2016 року в Україні за даними Українського центру контролю за соціально небезпечними захворюваннями МОЗ України було зареєстровано 7 612 нових випадки ВІЛ-інфекції (з них 1 365 дітей до 14 років). Всього з 1987 року в Україні офіційно зареєстровано 287 970 нових випадків ВІЛ-інфекції, від СНІДу в Україні померло 39 887 осіб.

Сьогодення вимагає особливої уваги до проблем ВІЛ/СНІД і не лише медичних працівників, а й усього суспільства. Відповідальність за попередження ВІЛ-інфікування покладається на кожного громадянина в першу чергу його відповідальною безпечною поведінкою, якої слід дотримуватися в особистому житті, професійній діяльності і навчати навичкам безпеки інших. Адже, лише разом, спільними зусиллями ми здатні вплинути на загрозу епідемії ВІЛ/СНІД в Україні.

З 1 по 5 грудня в читальному залі  бібліотеки до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом експонується книжкова виставка «СНІД – як уберегти себе».