Історія Вінницького технічного фахового коледжу

Вінницький технічний коледж заснований в грудні 1964 року під назвою "Технікум електровакуумного будування" згідно постанови Ради народного господарства Подільського економічного району № 411 від 14 грудня 1964 року.

Історія коледжу тісно переплітається з історією розвитку електронної промисловості. Її інтенсивне зростання визначало спеціальності минулих років.

Технікум був базовим по випуску фахівців для електронної промисловості Радянського Союзу, і В 1967 році коледж отримав нову назву "Технікум електронних приладів".

За цей час навчальний заклад пройшов славний шлях, його авторитет ґрунтується на органічному поєднанні кращих традицій, які сформувалися протягом багатьох років з бажанням іти в ногу з часом. Тому, в 1995 році наказом Міністерства Освіти України № 312 від 14.11.1995р. навчальний заклад отримав назву "Вінницький технічний коледж, а у 2020 Вінницький технічний фаховий коледж.

Перебудова нашого суспільства внесла свої корективи в напрямки підготовки фахівців. Вивчивши потреби ринку праці, були відкриті нові спеціальності технічного та економічного спрямування.

Очолює Вінницький технічний фаховий коледж "Відмінник освіти України",  депутат Вінницької міської ради V, VI та VIII скликання Світлана Михайлівна ВАСИЛЮК.