Вечорниці у «Світлиці» та Фестиваль Вареників

Вечорниці у «Світлиці» та Фестиваль Вареників
   1016

Вечорниці у «Світлиці» та Фестиваль Вареників - це щорічне традиційне свято, яке проводиться в стінах коледжу на Андрія Первозданного. Господинею вечора була викладач української мови та літератури Т.А.Колесник. На свято гостинно завітали директор та головний спеціаліст соціальної служби у справах сім’ї, дітей та молоді, голова батьківського комітету коледжу, гість з Італії, шанувальник української культури, волонтер громадської організації та адміністрація коледжу.

Дівчата та хлопці на Вечорницях співали, танцювали, ліпили вареники з сюрпризами, ворожили за допомогою півня, собаки, калиту кусали.

Гарною традицією на Вечорницях є Фестиваль вареників - це своєрідний парад вареників і таланту юних кухарочок та кухарів. Цікаво, що хлопці пильно придивлялись на майбутніх господинь, а скуштувавши шедеври народної кулінарії, не проти були потанцювати, погомоніти, позалицятися…

Вечорниці варто святкувати, аби юність співала і всі наші давні звичаї та традиції доносились до наступних поколінь. Наша мова, культура, звичаї – це те, чим ми цікаві для світу. 

Фото тут