День української письменності та мови

День української письменності та мови
   748

Традиційно День української писемності та мови відзначається в бібліотеці коледжу. До цьогорічного свята працівники  підготували низку заходів.

Книжкова-ілюстрована виставка на тему «Книга – скарбниця духовності народу».

6 листопада 2017 року  у читальній залі проведено інформаційну годину на тему  «Українська мова – спадщина тисячоліть» з студентами групи 1ЕА1 , проведено анкетування «Видатні діячі України».

8 листопада 2017 року проведено літературне свято «Книга – мудрість минулих поколінь…» . Були присутні студенти  груп 1ОК1 та 1ОК2.   

Щороку 9 листопада Україна відзначає свято – День української писемності та мови. Для народу, що упродовж століть прагне визнання, – мова не просто засіб спілкування, а найголовніша форма ідентифікації.

Наша мова є серцем і душею вільнолюбного українського народу. Велична та нескорена, вона гартувалася протягом усієї своєї тисячолітньої історії, нерозривно пов’язаної із боротьбою за незалежність Української держави.

Цікаву, корисну інформацію з презентацією про походження письма та про його значення в історії нашого народу підготувала творча група студентів . Звучали вірші, та гуморески про рідну мову українських письменників.

більше фото