Микола Леонтович – славетний син співочого Поділля

Микола Леонтович – славетний син співочого Поділля
   827

В рамках обласного краєзнавчого проекту «Мій край – моя історія жива» працівниками  бібліотеки проведено інформаційну годину з групою 1ОК2 присвячену митцю рідного краю Миколі Леонтовичу та підготували огляд книг на тему:  «Творець подільської пісні».

13.12.2017 р. виповнюється 140-років від дня народження українського композитора, хорового диригента, громадського діяча, збирача муз. фольклору, піаніста, педагога. (13.12.1877 – 23.01.1921))

Він є учнем та  послідовником творчих принципів М. Лисенка. Його життя – це приклад самовідданого служіння Україні, справі відродження української культури, зокрема хорового мистецтва. Найпопулярніші: "Праля", "Козака несуть", "Щедрик", "Дударик", "Піють півні", хори "Літні тони", "Моя пісня". "Щедрик "- найвідоміша у світі українська  різдвяна  мелодія. Зазначимо, що вже століття в усьому світі зустрічають Різдво під звуки української щедрівки. Твори Леонтовича глибоко хвилюють і нині. Їх співають професійні хори, самодіяльні колективи в Україні та за кордоном. Творча спадщина нашого земляка стала невід’ємною частиною світової музичної скарбниці. Запрошуємо до перегляду!