Олімпіада з Інформатики

   717

20, 21 Травня у Вінницькому технічному коледжі пройшла ІІІ Всеукраїнська олімпіада з інформатики та комп’ютерної техніки серед ВНЗ І-ІІ рівня акредитації. В ній прийняли участь представники навчальних закладів з усіх областей України та АР Крим.

За результатами проведення олімпіади були визначені переможці:
І місце:


  •  Пилипенко Ілля Олександрович, промислово-економічний коледж Національного авіаційного університету м.Києва,

ІІ місце:


  •  Демидюк Станіслав Вікторович, Горлівський технікум Донецького національного університету;
  •  Коробейніков Борис Миколайович, Вінницький технічний коледж.

ІІІ місце:


  •  Кіцкало Ярослав Юрійович, Миколаївський будівельний коледж;
  •  Чабан Сергій Антонович, Кременчуцьке педагогічне училище ім.А.С.Макаренка;
  •  Жовнірчик Роман Ярославович, коледж електронних приладів Івано-Франківського національного університету нафти і газу.

Завдання для учасників складалося з двох частин: теоретичної – де вони мали показати свої знання з будови комп’ютерної техніки, знання операційної системи, архіваторів та антивірусних систем; практичної – знання по створенню баз данних в MS Access, уміння працювати з складними функціями в MS Word та виявити навики роботи з формулами MS Excel.

Під час проведення олімпіади журі, яке складалось з викладачів навчальних закладів учасників, виконувало постійний нагляд над дотримуванням всіх правил проведення олімпіади. Оргкомітет, в свою чергу, застосував спеціальні програмні засоби кодування учасників з метою неможливості підтасування результатів або підсуджування конкретним учасникам. Переможці олімпіади стали відомі лише після ідентифікації результатів відповідно до спеціальних кодів, які зберігались на протязі усієї олімпіади у спеціальному конверті під наглядом колегії журі та оргкомітету. Таким чином вдалося досягнути об’єктивного оцінювання результатів роботи учасників.
На протязі цих двох днів учасники олімпіади, члени журі та організатори мали можливість активного спілкування, а також відвідали архітектурні пам’ятки м.Вінниці та області, такі як:

  •  Національний музей-садиба М.І.Пирогова;
  •  Пам’ятник архітектури ХІХ ст. музей П.І.Чайковського і графині Н.Ф. фон Мекк.
  •  Браїлівський Свято-Троїцький жіночий монастир ХVІІІ ст. УПЦ, в якому звучать твори П.І.Чайковського;
  •  Літературно-меморіальний музей М.Коцюбинського;
  •  Музей під відкритим небом – ставка Гітлера («Вервольф»).

Гості мали можливість ознайомитись з роботою навчального закладу, відвідати музей Вінницького технічного коледжу, виставку фотоклубу «Фокус», насолодитись краєвидами нашого міста та відвідати концерт художньої самодільності Училища культури м.Вінниці. Також мали нагоду насолодитись відпочинком в комфортабельних номерах п’ятизіркового гуртожитку ВТК та підкріпити сили смачними обідами ресторану-їдальні коледжу.