Загальна інформація

   609

І Всеукраїнська олімпіада з радіоелектроніки буде проводитись 11-13 травня 2011р. на базі Вінницького технічного коледжу.

Олімпіада проводиться з дисциплін, що входять до циклу професійної та практичної підготовки, для студентів вищих навчальних закладів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації 3-4 курсу очної форми навчання.

В олімпіаді приймає участь команда від ВНЗ І-ІІ р.а. з двох учасників, що представляють відповідний регіон України. Олімпіада складається з трьох конкурсів:

  • радіомонтажний конкурс, у якому приймає участь один з членів команди. Кожна команда отримує схему електричну принципову, монтажну плату, комплект радіоелементів, монтажне обладнання. Необхідно виконати вірно монтаж схеми та продемонструвати її працездатність (зразок завдання 1 (варіант 1), зразок завдання 1 (варіант 2));

  • конкурс на проектування друкованого вузла з використанням САПР, у якому приймає участь другий учасник команди. Кожна команда отримує персональний комп’ютер з встановленим прикладним програмним забезпеченням LayOut, комплект конструкторської документації. Необхідно виконати вірно трасування електричних з’єднань (зразок завдання 2);

  • конкурс з технічної творчості, у якому приймає участь обидва учасника команди. Кожна команда-учасник презентує практичну роботу, яка виконана у навчальному закладі ВНЗ І-ІІ р.а протягом 2010/2011 н.р. учасниками команди. До конкурсної роботи повинний додаватись паспорт.

До 31 березня 2011 року, з метою поповнення банку типових завдань, надіслати електронною поштою на адресу оргкомітету Всеукраїнської олімпіади з радіоелектроніки схеми для проведення конкурсу з конструювання вузлів на друкованій платі з використанням САПР та пропозиції з проведення радіомонтажного конкурсу та конкурсу з технічної творчості.