ВТФК і Києво-Могилянка - про стратегічну цінність викладача

ВТФК і Києво-Могилянка - про стратегічну цінність викладача
   126

Х ювілейні педагогічні читання в нашому коледжі! Перший день пройшов за інтенсивною програмою від науковців і практиків Києво-Могилянської школи професійної та неперервної освіти.

Обговорення світових освітніх тенденцій, перспектив і трансформацій, що чекають на вітчизняну передвищу фахову освіту, панельні дискусії з історії та психології взаємин в умовах війни, майстер-класи та рефлексії. Насичений інформаційно-прикладний форум відкрила директорка ВТФК Світлана Василюк:

“Ми будемо іншими після війни. Ми зможемо інтегруватись до міжнародних освітніх програм, будемо разом вирішувати проблеми, брати на себе відповідальність. Це стане початком нової ери в історії освіти України. Сьогодні ж маємо зрозуміти: наша сила і ключове завдання запалити в молоді жагу до знань, мотивувати, допомогти розкрити талант і стати її опорою” .

На світових тенденціях в галузі освіти і нових ролях викладачів зосередила увагу Тетяна Нагорняк, деканка факультету Києво-Могилянської школи професійної та неперервної освіти. Наведена нею статистика підтвердила - реформування і скорочення чисельності вишів Україні не минути. У цей же час формується геть новий погляд на професію викладача і його місію.

“Сьогодні з п’ятдесяти країн “Рамштайну” - двадцять не мають українських послів! Це ми повинні говорити зі світом через наших випускників, наших коллег, що поїхали за кордон. Вони мають розповідати про наші цінності, нашу боротьбу, про те, за що б'ються і віддають життя українські захисники і захисниці! Наш ворог на міжнародній арені дуже професійно ширить свої наративи, нав’язує свої історичні інтерпретації. По суті ж, краде і присвоює наші цінності”.      

Пріоритетні завдання коледжу в процесах відновлення як регіону, так і держави, пролунали під час презентації Стратегії розвитку ВТФК. Допрацювати її допомогли під час минулого освітнього модуля партнери з Києво-Могилянської школи професійної та неперервної освіти.

“Місія нашого коледжу полягає в збереженні людського капіталу. Наша країна його  втрачає. Через війну люди, в тому числі і діти, виїздять за кордон що стає проблемою для економіки. Тож іще одне завдання нашого коледжу - розвиток технічного потенціалу учнівської та студентської молоді і виховання національно свідомих громадян”, - наголосила Діана Довгань, заступниця директора ВТФК. 

У перший день педагогічних читань викладачі ВТФК, що успішно завершили програму підвищення кваліфікації в НаУКМА, отримали сертифікати.

Про несподівані відкриття під час тренінгу і захоплюючі майстер-класи наших новаторів - у наступних публікаціях! Команда ВТФК - успішні разом!

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту