Досліджуємо минуле - творимо сьогодення

Досліджуємо минуле - творимо сьогодення
   96

ІХ науково-практична краєзнавча конференція «Моя Україна: історія та сьогодення. Краєзнавчі дослідження» вчергове відбулася на базі нашого коледжу!

Поетичними рядками Павла Тичини її відкрила Світлана Василюк, директорка ВТФК:

“Забудеш рідний край - тобі твій корінь всохне…”  Я надзвичайно горда тим, що саме сьогодні, попри натиск ворога на Україну, ми продовжуємо працювати.  Про актуальність цієї конференції можна говорити довго, адже історія великої країни починається з історій маленьких сіл, селищ, міст. З історії особистостей. З історії рідного краю.  Саме краєзнавство дає нам можливість не забувати, знаходити нові цікаві сторінки і таким чином творити загальний цілісний “життєпис” нашої країни. Дякую своїм колегам, що саме вони і Вінницький технічний фаховий коледж є ініціаторами проведення конференції. Дякую всім учасникам, хто долучився до неї. Ось цей чудовий збірник “Моя Україна: історія і сьогодення”, який ми отримали,  є підтвердженням, що життя продовжується, що ми, освітяни, працюємо, тримаємо стрій.Тому я всім дякую, що саме сьогодні ми об’єднані і ми крокуємо до нашої єдиної і спільної мети - до Перемоги”.

Доєдналися конференції 70 учасників і слухачів з усієї області. Студенти, викладачі, бібліотекарі   та краєзнавці працювали за 6 напрямками:

  • Культурно-мистецькі та духовні надбання краю у минулому і сучасності України;
  • Археологія, етнографія, топоніміка, історіографія, джерелознавство та музеєзнавство рідного краю;
  • Розвиток української державності: проблеми та перспективи;
  • Видатні особистості в житті та історії рідного краю;
  • Усна історія російсько-української війни;
  • Історія мого роду.

На переконання організаторів, ІХ науково-практична краєзнавча конференція «Моя Україна: історія та сьогодення. Краєзнавчі дослідження» є відкритою платформою для взаємного обміну думками та напрацюваннями спільних практичних дій задля знаходження, дослідження, збереження та примноження культурно-історичних цінностей нашої держави.

Всі матеріали та сертифікати учасників - тут: https://sites.google.com/vtc.vn.ua/goleva/

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту