Шевченко і Шекспір:педанти чи хайпери свого часу?

Шевченко і Шекспір:педанти чи хайпери свого часу?
   99

Два неосяжні таланти, дві неординарні особистості, імена яких вписані в історію людства. Шевченко і Шекспір - це завжди про свободу, віру, правду та честь! Своє сприйняття життя та творчості українського і англійського геніїв висловлювали наші студенти.  

Під час квесту "Шевченко та Шекспір у соціальних мережах", що організували для молоді викладачки ЦК філологічних дисциплін Лариса Крисак та Ірина Костюк, групи 1КІ1 та 3ОП1 досліджували маловідомі факти біографій митців, обговорювали нові їх трактування, що й досі дискутуються в літературних колах. 

Несподівано і цікаво було дізнатись, що Тарас славився своїм азартом. На спір з'їдав  по 100 пельменів за раз! Був модником і ще тим франтом - носив єнотову шубу та білий парусиновий костюм. Любив послухати віолончель і посмакувати чаєм з ромом.

Не менше дивував своїх сучасників і Вільям Шекспір. Мав у вусі золоту сережку як ознаку стилю та причетності до богеми. Свої п’єси писав просто в театрі і навіть зіграв роль привида. В англійській мові з’явилось 3 000 нових слів що їх вигадав Шекспір! З його творів прийшли і імена Джесіка, Корделія, Міранда та Олівія.

Дискутуючи на теми Кобзаря і Шекспіра, студенти читали “Заповіт” двома мовами, танцювали під “Думи мої думи”. Не обійшлося без черепа бідолашного Йорика та славетного монологу “to be or not to be”.

У процесі веселого і пізнавального квесту молодь дійшла висновку: Шевченка і Шекспіра можна сміливо назвати найвідомішими хайперами свого часу! А якби жили сьогодні обов’язково мали б сторінки в соцмережах з мільйонами шанувальників їхнього таланту! 

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту