“Квартирник 60-х”. Про свободу через мистецтво

“Квартирник 60-х”. Про свободу через мистецтво
   71

“Тіні забутих предків” Сергія Параджанова, пісні Володимира Івасюка, картини найкращої подруги Василя Стуса Алли Горської, музика “The Beatles” і рок-н-рол! Атмосфера дисидентських 60-х заполонила наш коледж під час цьогорічного благодійного студентського балу.

Про епоху ентузіастів, які намагались жити по-новому, ламати тогочасні стереотипи і сповідувати правду та свободу, у залі нагадувало все. Від етикеток на пляшках з солодкими напоями, одягу гостей, учасників, тематичних фотозон і до репертуару наших артистів!

Вишукано зміксувати той період історії з воєнними українськими реаліями вдалось натхненницям “квартирника” - Марійці Томчук і Марії Левченко. І викладачка зарубіжної літератури нашого коледжу, і акторка вінницького театру ім.М.Садовського певні: молодь має знати імена тих, хто творив сучасну українську культуру.

“Це була українська творча еліта. Талановита, горда і освічена.Своїм мистецтвом, прогресивністю, а, головне, любов’ю до своєї Батьківщини, вони лякали тодішню совєтську владу. Їхню творчість забороняли, вбивали і знищували. Але скорити не змогли! Тепер Росія намагається ще й привласнити цілі пласти нашої української культури. Від “Щедрика” Скорика, легендарної стрічки Параджанова і до сучасних музичних хітів! Тому ми хочемо, щоб наші студенти розуміли, чому треба берегти свою мову, свої традиції та культуру. Без них не буває народу і держави”. 

Історії життя, характери і творчість нескорених творців розповідали від імені їхнього сучасника Володимира Телефуса. Легендарного викладача нашого коледжу, талановитого педагога та фізика. Людини з великої літери, вчителя та наставника колег і студентів.  

Година яскравого театралізованого дійства промайнула наче мить. Разом з нашими артистами співав і танцював весь зал. А під завісу балу розвіяли інтригу щодо переможців його номінацій і подарунків:

  • Ошатне тематичне товариство   

Хореографічні колективи «Фрідом» та «Постмодерн» отримали від департаменту фінансів Студради сертифікати на годину безкоштовної оренди фотостудії;

  • Стиляги вечірки - отримали сертифікат на відвідини ресторації та кафе:

Анна Шамрай і Єгор Осадчук;

Дмитро Медяний і Олександра Механічева;

Андрій Сербінович і Оксана Василишина;

Алла Давидчук і Олександр Трофімчук, викладачі ВТФК.

  • Найдрайвовіша пара

Назар Ніколайчук та Мирослава Лущікова пораділи авторським парфумам від спонсора номінації, випускника коледжу, Данила Роздольського;  

  • Найромантичніша пара

Роман Крук та Анна Каленик. Для них подарунок підготувала наша першокурсниця Марія Михайлевич. В'язану іграшку для дівчини, бонусну знижку на подарунки - для юнака.

  • Окремо відзначили і імпровізовані стильні пари - Олена Полянська і Андрій Дармограй, Іван Олексюк і Анастасія Фабіянська!

ВАЖЛИВО! Про благодійну місію учасників нашого “квартирника” - читай в наступних дописах!    

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту