V Науково-практична краєзнавча конференція

V Науково-практична краєзнавча конференція
   807

На базі Вінницького технічного коледжу 23 квітня 2019 року відбулась V Науково-практична краєзнавча конференція «МОЯ УКРАЇНА: ІСТОРІЯ ТА СЬОГОДЕННЯ. КРАЄЗНАВЧІ ДОСЛІДЖЕННЯ». В якій взяли участь 44 дописувачі.

У межах конференції працювали наступні секції:

  • Культурно-мистецькі та духовні надбання краю у минулому і сучасності України;
  • Археологія, етнографія, топоніміка, історіографія, джерелознавство та музеєзнавство рідного краю;
  • Географічні особливості та природа краю в просторі і часі;
  • Видатні особистості в житті й історії рідного краю;
  • Історія мого роду.

Метою конференції було дослідження історії, культури, археології рідного краю та видатних особистостей нашої Батьківщини.

Учасниками конференції були: доктор історичних наук, проф. Темірова Н. Р., кандидати історичних наук: проф. Зінько Ю. А., доц. Лисий А. К., Романець Л. М., кандидат юридичних наук Братанюк Л. Є., а також член Національної спілки краєзнавців України Войтович В.В.

Цікавими та змістовними були доповіді студентів: Авраменко О. А., Масенко К. А., Капшієнко А. С., Іванов Д. С., Дем’янюк А. С., Рублівський Н. О., Білошицька М. В., Мельник Л..

Рецензентом збірника робіт виступив кандидат історичних наук, доцент, член Національної спілки краєзнавців України – Калитко С. Л.

Учасниками конференцій прийнято низку рекомендацій, спрямованих на подальший розвиток краєзнавства, увічнення пам’яті видатних діячів української історії та культури.

В цілому конференція пройшла на високому рівні та в доброзичливій обстановці. Дякуємо усім за цікаві доповіді і плідну роботу. Бажаємо учасникам подальших успіхів та наснаги на науковій ниві.