Волонтерство

Глобальні зміни в житті навколо нас можуть початися з малого вчинку - з посадженого дерева, з допомоги ближньому. У сучасному світі досить поширеним є явище волонтерства, зокрема серед студентської молоді. Ось і студенти Вінницького технічного коледжу не стали стояти осторонь волонтерського руху.

Немає більшої сили, ніж стійкість духу добровольця

Перл Харбор

Так, як наш викладацько-студентський колектив вже не один рік працює під гаслом «Молодь обирає здоровий спосіб життя», то одразу було визначено напрям діяльності: освітня пропаганда здорового способу життя «Молодь Вінниці обирає життя без СНІД» зі сприяння Вінницького міського центру соціальної служби для сім*ї, дітей та молоді.

Робота волонтерів

Хто може бути волонтером? Найважливіша відмітна ознака волонтерства - це соціальна значимість роботи, яку виконують волонтери;

 

  • це добровільний вибір, що визначається особистими поглядами та позицією;
  • самореалізація в суспільній діяльності та активна участь громадянина у житті суспільства.

 

Роздаючи листівки, буклети відповідного змісту, хочеться вірити, що когось вони застережуть від СНІДу, іншого примусять замислитися про страшенні наслідки цієї хвороби.

Щочетверга відбуваються засідання школи волонтерів, де ведеться роз’яснювальна робота та навчання, тому що волонтер це не тільки помічник або соціальний працівник, він має бути вчителем і фахівцем.

Робота волонтерів

Накопичується скарбничка добрих справ: волонтери нашого коледжу взяли шевство над дитячим будинком «Гніздечко» м. Вінниці, тому що розуміємо, як важливо відчувати увагу та любов від оточуючих. Щорічно запрошуємо малят на нашу новорічну ялинку, створюємо святковий настрій та даруємо подаруночки.

Отже, творімо історію разом, поповнюйте ряди волонтерів!!!