Гуртожиток

 

Гуртожиток Вінницького технічного фахового коледжу має зручне розташування,  розміщений поруч з навчальним корпусом коледжу, а також поруч з зупинками громадського транспорту: трамвайна зупинка «Студентська» - 3 хвилини до гуртожитку пішки; тролейбусна зупинка «проспект Юності» - 10 хвилин до гуртожитку пішки; автобусна зупинка поруч.

Гуртожиток коледжу – це п’ятиповерхова споруда з усіма зручностями. Гуртожиток коледжу має секційну  форму проживання. На п’яти поверхах розміщені комфортабельні пʼятимісні секції, розділені на 2-х та 3-х місні кімнатні. У кожній  секції є окремий санвузол. На поверсі розміщені 2 кухні загального користування з газовими плитами.

Додатковими послугами, які створюють умови підвищеної комфортності  є пральні машинки та бойлери.

Згідно Положення про користування гуртожитком Вінницького технічного фахового коледжу право на проживання в гуртожитку мають здобувачі освіти, які не мають постійного місця проживання за місцем розташування закладу освіти.

Робота в гуртожитку  Вінницького технічного фахового коледжу спрямована на своєчасне поселення та виселення студентів, забезпечення контролю й порядку в гуртожитку, покращення житлово-побутових умов проживання здобувачів освіти Вінницького технічного фахового коледжу, організацію  соціально позитивного проведення дозвілля студентів, самореалізацію в органах студентського самоврядування гуртожитку – департаменті гуртожитку, дотримання режиму праці та відпочинку.

Умови поселення

28 серпня кожного року, проходить система поселення студентів. Перед тим, як поселитись, студенти мають пройти медичний огляд, зробити флюорографію, санітарно-епідеміологічне оточення (дійсна протягом 3 діб) та представити ці документи медичному працівнику гуртожитка. Далі студенти отримують ключі від своїх кімнат та перепустки.

У гуртожитку діє пропускна система, цілодобово працюють вахтери, охоронець, є медична сестра, вихователь гуртожитку, паспортистка, завідувач гуртожитку.

На початку навчального року у всіх гуртожитках проходять зустрічі студентів із адміністрацією по роботі у гуртожитку , головою студентського департаменту гуртожитку із метою ознайомлення студентів з їхніми правами та обов'язками, з правилами техніки безпеки, правилами поведінки в гуртожитку та організації змістовного дозвілля студентів у позанавчальний час.

Щотижня проводяться засідання студентського департаменту гуртожитку, де розглядаються питання побуту, дозвілля студентів тощо. Систематично проводяться рейди-перевірки санітарного стану кімнат і місць спільного користування, а також дотримання студентами гігієнічних норм. Виставляються оцінки, на основі яких проводиться конкурс на кращу кімнату гуртожитку .

Студентське самоврядування

Студентське самоврядування в гуртожитку - департамент гуртожитку . Це самостійна громадська діяльність осіб, які навчаються в ВТФК і проживають у гуртожитку, спрямованого на захист прав мешканців та представництво їхніх інтересів. Студентське самоврядування у гуртожитку діє на основі принципів добровільності, демократичності, законності та гласності.

Основними завданнями студентського самоврядування гуртожитку є:

* забезпечення і захист прав та інтересів мешканців гуртожитків;

* забезпечення виконання мешканцями гуртожитків своїх обов’язків;

* сприяння створенню необхідних умов для проживання і відпочинку мешканців гуртожитків;

* організація роботи та координація діяльності студентських рад гуртожитків, старост секцій;

* сприяння проведенню поселення та виселення студентів із гуртожитку ВТФК;

* готує й подає до адміністрації студмістечка пропозиції щодо ремонтних робіт у гуртожитку;

* допомагає адміністрації  у створенні студентських будівельних загонів з проведення ремонтних робіт у гуртожитку;

* контролює дотримання мешканцями  правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку;