Про коледж

Вінницький технічний фаховий коледж є закладом фахової передвищої освіти державної форми власності. Коледж було засновано як Вінницький технікум електровакуумного приладобудування у грудні 1964 року.

У 1967 році Вінницький технікум електровакуумного приладобудування був перейменований у Вінницький технікум електронних приладів, а у 1995 році Вінницький технікум електронних приладів згідно наказу Міністерства освіти і науки України на підставі ґрунтовної атестації набув статусу вищого навчального закладу І-ІІ рівня акредитації й нову назву Вінницький технічний коледж.

У 2020 році  наказом Міністерства освіти і науки України у відповідності до Закону України "Про  фахову передвищу освіту" був перейменовний у Вінницький технічний фаховий коледж.

Сьогодні заклад освіти має назву Вінницький технічний фаховий коледж/Vinnytsia Technical  Applied College і позиціонується на ринку освітніх послуг, як один з найпрестижніших фахових коледжів не тільки на Вінниччині, а й в Україні.

Вінницький технічний фаховий коледж є одним з найбільших і найавторитетніших закладів фахової передвищої освіти  Вінниччини, в якому готують висококваліфікованих фахівців для задоволення потреб підприємств і організацій регіону.

10 фактів про Вінницький технічний фаховий коледж 

            Освітня діяльність коледжу

            Основним видом діяльності коледжу є освітня діяльність у сфері фахової передвищої освіти, зокрема підготовка висококваліфікованих фахівців для задоволення потреб підприємств і організацій у фахівцях радіотехнічної, електромеханічної, електроенергетичної, фінансово-економічної діяльності, комп’ютерних технологій, транспортних технологій. Унікальність здобуття освіти у фаховому коледжі полягає в можливості інтеграції освітніх програм профільної загальної середньої та освітньо-професійних програм фахової передвищої освіти.

            Підготовка майже 1300 студентів щорічно здійснюється за 9 освітньо-професійними програмами підготовки фахових молодших бакалаврів в межах 7 ліцензованих спеціальностей, зокрема:

            Додаткові можливості для розвитку

            Понад 600 студентів коледжу щорічно є слухачами факультативних курсів з професійної орієнтації та розвитку пізнавальних інтересів: технології 3D друку та прототипування, технічне обслуговування та ремонт ПК, краєзнавчі дослідження, основи наукового фінансово-економічного дослідження, проектний менеджмент, основи робототехніки, податкова система України в оціночній діяльності, фінансово-правова грамотність, поглиблене вивчення бухгалтерських програм, основи наукового дослідження транспортної системи України, інструменти інтернет-маркетингу, вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації.

            Понад 300 студентів коледжу щорічно є активними учасниками проблемних груп, гуртків технічної творчості: управління персоналом в системі менеджменту організації, реалії та прагматика страхового ринку, електромеханік, електронна бібліотека ВТФК, відходи в доходи, автомобільний транспорт з електроприводом, дослідження методів та принципів вимірювання неелектричних величин, основи маркетингових досліджень, розвиток комунікативної компетентності першокурсників в сучасному інформаційному просторі, самомаркетинг. Шляхи формування успішного фахівця, 3-Д моделювання, методи використання медіа для поглибленого вивчення іноземних мов, студентське бюро співдії якості освіти, група сприяння академічній доброчесності тощо.

            Понад 400 абітурієнтів та студентів коледжу щорічно є слухачами підготовчих курсів з: української мови, математики, фізики, історії України, географії, англійської мови.

            Дистанційна та інформаційна підтримка освітнього процесу у коледжі здійснюється шляхом розгортання єдиного освітнього середовища Google Workspace for Education.

            Щорічно створюється і функціонує понад 1000 Google класів для супроводу освітнього процесу та іншої життєдіяльності коледжанської родини.     Понад 300 студентів коледжу щорічно займаються у спортивних секціях з футболу, волейболу, баскетболу, настільного тенісу, легкої атлетики, туризму, шахів, шашок, гуртках художньої самодіяльності, беруть активну участь у студентському самоврядуванні та громадському житті коледжу.

            Понад 150 студентів коледжу щорічно беруть участь та мають високі досягнення у різноманітних олімпіадах, конкурсах фахової майстерності, турнірах, спортивних змаганнях, виставках і конференціях коледжівського, міського, обласного, Всеукраїнського та Міжнародного рівнів.

            Спільнота Вінницького технічного фахового коледжу є не тільки активним учасником олімпіад, конкурсів і конференцій різних рівнів, а й є постійним організатором внутрішніх, обласних і Всеукраїнських олімпіад та конкурсів, обласних і Всеукраїнських конференцій, форумів майстер-класів, вебінарів, тренінгів, ярмарків, змагань, днів кар’єри. Вінницький технічний фаховий коледж є засновником і організатором обласної науково-практичної краєзнавчої конференції Моя Україна: історія та сьогодення. Краєзнавчі дослідження, Всеукраїнської науково-методичної конференції Сучасні педагогічні технології та інноваційні методики навчання в підготовці фахівців у закладах фахової передвищої освіти: досвід, проблеми, перспективи, учасниками якої традиційно є науковці, викладачі закладів освіти Вінницької, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Луганської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської областей.

            Креативна спільнота коледжу є постійним учасником різноманітних проєктів, зокрема з 2010 року команда ініціативних коледжан долучилась до участі в обласних Програмах розвитку інформаційних, телекомунікаційних та інноваційних технологій в закладах освіти Вінницької області на 2011- 2015 роки, 2016-2020 роки, 2021-2025 роки. За 12 років 11 успішних проєктів та понад 300 000 грн. на придбання комп’ютерної техніки для кабінетів, лабораторій та бібліотеки коледжу. Безліч соціальних проєктів, акцій, волонтерських ініціатив. 

            Очолює Вінницький технічний фаховий коледж "Відмінник освіти України",  депутат Вінницької міської ради V, VI та VIII скликання Світлана Михайлівна ВАСИЛЮК.

            Освітній процес забезпечує досвідчена та професійна команда, яка налічує майже 90 педагогічних працівників, з яких понад 60% мають кваліфікаційну категорію спеціаліст вищої категорії та понад 30% мають кваліфікаційну категорію спеціаліст першої категорії, понад 45% мають педагогічні звання викладач-методист або старший викладач, 13 мають науковий ступінь, 3 мають звання доцента.

            Вінницький технічний фаховий коледж має навчальний та лабораторний корпус, де обладнано понад 40 навчальних кабінетів, в тому числі 20 лабораторій та 6 комп'ютерних класів, наочне обладнання та навчально-методичне забезпечення яких дозволяє в повному обсязі забезпечити проведення теоретичних та лабораторно-практичних занять.

Практичне навчання студентів у Вінницькому технічному фаховому коледжі проводиться в навчально-виробничих майстернях, які мають слюсарну, механічну, та радіомонтажну дільниці, комп'ютерні та вимірювальні лабораторії.

До послуг студентів у Вінницькому технічному фаховому коледжі є бібліотека, буфет, студентська їдальня та гуртожиток.

Щодня у коледжі вирує життя. Екскурсії, зустрічі з роботодавцями, успішними випускниками, вебінари з абітурієнтами та їх батьками, форуми, фестивалі, тижні відділень та циклових комісій, цікаві тематичні дні і вечірки, зокрема і у цифровому форматі.

         Ми сучасні і креативні, професійні і творчі, відкриті для технологій та світу, готові до нової співпраці в Україні та за її межами з усіма прогресивними партнерами, готовими інвестувати свій досвід в освіту та нашу молодь.

Наша адреса:
21021УкраїнаВінницька обл.м. Вінницявул. Хмельницьке шосе, 91/2, тел. (0432)56-13-36 приймальня. 

Розташування Вінницького технічного фахового коледжу на мапі міста.

Їхати трамваєм № 2, 4, 5 до зупинки "Технічний університет".