Безсмертний подвиг визволителів

Безсмертний подвиг визволителів
   743

Свято Перемоги – одне з найочікуваніших і хвилюючих свят для мільйонів українців. Адже нашому народу випала нелегка доля вистояти і перемогти свавілля фашистської навали, «коричневої чуми», яка несла нашій багатостраждальній землі людський біль та розруху. Тільки завдяки героїзму і мужності всього радянського народу, його патріотизму та відданості вдалося вистояти і перемогти ворога.

Страхіття війни не обійшло стороною жодної української сім’ї. Мільйони наших співвітчизників так і не повернулися з поля бою. Їх ратний подвиг увічнено в обелісках у кожному українському селі, селищі, місті і містечку.

У Другій світовій загинуло близько 60 млн осіб, лихо й страждання, які пережили люди, незмірні. Дорогою ціною дісталася нам перемога. Тільки на території України в руїни і згарища було перетворено 714 міст та 28 тис. сіл. Та все витримали і перемогли. Перемогли тому, що вели війну справедливу, захищали Батьківщину, воювали за її свободу. Перемогли тому, що відстоювали право на життя. Саме цим буремним подіям в читальному залі бібліотеки присвячено книжкову виставку «Подвиг безсмертний пам'ять нетлінна», на якій представлено хроніку подій найстрашнішої в ХХ столітті війни, зокрема й на теренах України, висвітлено подвиг визволителів рідного краю та назавжди увічнено в літературі і на художніх полотнах майстрів.

Вічна слава полеглим, низький уклін живим!

Запрошуємо до перегляду!