Основні правила безпечного користування Інтернетом. Безпечний контент у соціальних мережах.

Основні правила безпечного користування Інтернетом. Безпечний контент у соціальних мережах.
   435

Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз, це не фантастика, а реальність. Сьогодні, майже вся діяльність людини супроводжується інноваційними технологіями, які допомагають людству розвиватись  та  збагачувати свої знання, швидко і оперативно отримувати необхідну інформацію, економити час і раціоналізувати свою діяльність, спілкуватись на відстані.

Однак, варто пам’ятати, що висвітлення персональної інформації, відвідування підозрілих посилань, спілкування у соціальних мережах з незнайомцями,  поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку для людини.

Тому, щоб уберегти себе від неприємностей та пам’ятати нескладні правила безпечної поведінки  в Інтернеті, практичний психолог освітнього закладу Ірина Гусак  з 10  по 11 листопада 2021 року  провела просвітницько-профілактичні заняття зі студентами першого курсу Комп’ютерного відділення на тему: «Основні правила безпечного користування Інтернетом»,   які пропонуємо знати та користуватись ними:

 

1. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи.

2. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела.

3. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті.

4. Не переходьте за підозрілими посиланнями.

5. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту.

6. Переконайтеся, що Ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки).

7. Завжди пам’ятайте про те, що спілкуючись з людиною,  про яку Вам нічого невідомо - не варто довіряти їй свої таємниці або думки. Краще поділіться ними зі своїми батьками чи справжніми друзями, а не віртуальними.

8. Перш ніж завантажувати фотографії з Вами  в соціальні мережі - Вашим друзям слід питати Вашого дозволу. Не бійтеся сказати їм про це, і самі теж дотримуйтесь цього правила.

9. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. Як і в житті, потрібно думати про наслідки того, що говориш.

Більше фото тут.