Просвітницько-профілактичний захід для студентів Електромеханічного відділення «Що робити якщо Вас зупинила поліція?»

Просвітницько-профілактичний захід для студентів  Електромеханічного відділення «Що робити якщо Вас зупинила поліція?»
   475

З метою розгляду базових порад, як поводити себе підлітку з працівниками поліції 08 грудня 2021 року для студентів І-го курсу Електромеханічного відділення проведено просвітницько-профілактичну виховну годину, під час якої розглянули основні правила, які повинні стати нормою вашої поведінки:

  • Не провокуй! У жодному випадку і ніяким чином не провокуй поліцейського на силові дії — затримання, застосування фізичної сили, надягання наручників, інші неприємності. Просто не давай приводу, навіть коли правоохоронці підбурюють тебе до спалахів гніву та непродуманих вчинків.
  •  Не тікай! Із цим все просто. Тікати — небезпечно! Логіка підказує патрульним: «Тікають тільки правопорушники», а отже, якщо підліток так швидко накивав від них п'ятами, то він вчинив щось протиправне — «Лови його, це злочинець!».
  • Не бійся! Парадокс у тому, що виказати правоохоронцю свій страх перед ним так само небезпечно, як і грубіянити. Чому? По-перше, людина у формі, побачивши твій переляк і метушливість, зробить цілком природній висновок — ця особистість поводить себе підозріло, мабуть, є чого боятися, щось приховує, потрібно його ретельно перевірити. Своєю невпевненістю ти сам провокуєш поліцейського на більш прискіпливу увагу до своєї особи, а твоє завдання, насамперед, уникнути такого інтересу.