Мова – духовне багатство народу

Мова – духовне багатство народу
   801

Міжнародний день рідної мови започаткували у листопаді 1999 року на сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі з метою підтримки мови, як ознаки культурної приналежності особи. В Україні це свято відзначають з 21 лютого 2000 року.

Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі, бо саме вона визначає пам’ять народу в історичному та цивілізаційному часі.

 «Усі основні європейські мови можна вивчити за шість років, свою ж рідну треба вчити ціле життя», – писав французький письменник-просвітитель Вольтер.

Найбільше, найдорожче добро в кожного народу – це його рідна мова, слово.

До Міжнародного дня рідної мови працівники бібліотеки провели інформаційну годину з групою 1ЕП класний керівник Масловата Д. Р. Підготовлено огляд книжкової виставки на тему: «Українска мова – мова єднання», та матеріал про історію свята, поради про вдосконалення знань з української мови, ознайомлено з новими книгами, які надійшли в лютому місяці.   Ми повинні любити, поважати та вдосконалювати нашу мову, адже мова, як і Україна, – у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.