Мова - невмирущий скарб народу

Мова - невмирущий скарб народу
   206

     Щороку 9 листопада Україна відзначає свято – День української писемності та мови. Для народу, що упродовж століть прагне визнання, – мова не просто засіб спілкування, а найголовніша форма ідентифікації.
     Сьогодні триває повномасштабна війна росії проти України, агресор вбиває наших людей, нищить міста і села, нівечить мову і культуру. Тому наразі для українців українська мова є зброєю, захистом і символом нескореності. Мова має велике значення для нашого народу та відіграє надзвичайно важливу роль у цій війні – вона допомагає боронити країну на полі бою. Чого тільки варта перевірка російських військових за допомогою українського слова «паляниця»! Наша мовазмінюється сама і змінює світ. Тепер у всіх на слуху слова українських стрілецькихпісень та гасла «Слава Україні! Героям слава!». Підтримка нашої культури,традицій та мови під час війни посилює нас і послаблює ворога.

    Мова – це неоціненний скарб, який ми повинні берегти, плекати і розумно збагачувати. Адже від життя мови залежить і життя народу: зникне мова – зникне народ. Отож, вдосконалюймо знання своєї рідної мови, щоб цей нетлінний скарб служив єднанням між поколіннями, возвеличував Україну й українців.Традиційно День української писемності та мови відзначається в бібліотеці коледжу. Проведено виховну годину «Книги – надбання усіх людських багатств…». Були присутні студенти  груп 1ВЕ та 1ЕА2. Студенти групи 1ОД – Бондарук О., Лях О., Позур К., Попова В., Ткаченко Р. читали вірші про рідну мову, Україну. У виконанні бібліотекаря Савіної А. М. та студента групи 1ВЕ Антощука С.звучали українські пісні. До цьогорічного свята підготували книжково-ілюстровану виставку на тему «Невмируще рідне слово».
Запрошуємо до перегляду!