Подебатуємо?

Подебатуємо?
   122

Вести дискусію, погодьтеся, непроста справа. Особливо, коли це стосується публічних виступів. Саме тому, щоб відчути весь азарт та навчитися доводити свою думку так, аби переконати інших, студенти Вінницького технічного фахового коледжу разом із викладачкою Аліною Бродою взяли участь у дебатах соціально-правового напрямку.

Проблема батьків і дітей завжди привертала увагу суспільства. Часи змінюються, а разом із ними – погляди на взаємовідносини між рідними. Тому й не дивно, що захід мав таку актуальну й водночас гостру назву як: «Виховання без покарання: за чи проти?».

Наші студенти способом жеребкування отримали місце опозиції в цих дебатах. Повною протилежністю їм став уряд – команда Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу.

 «Правова освіта молодого покоління дуже важлива, тому такі заходи орієнтовані на студентів різних навчальних закладів. Це саме той вік, коли формуються правова та соціальна позиції. Через це і є необхідність отримати широкий спектр знань сімейного, цивільного, кримінального та конституційного права», - зазначила начальниця відділу захисту прав дітей Служби у справах дітей Вінницької міськради Людмила Марценюк.

Як виявилося, хтось вже не вперше бере участь у такій формі дебатів. Проте дружня згуртованість та бажання вчитися відстоювати свою позицію перед публікою «розмили» кордони між новачками й досвідченими гравцями, що стало гарантією цікавих та палких дискусій.