Приєднуємося до кіберспротиву!

Приєднуємося до кіберспротиву!
   172

Студентсько - педагогічна спільнота нашого коледжу приєдналась до  онлайн-презентації проєктів «StopRussia/MRIYA». Під час неї представники кіберполіції розповіли про електронну платформу “Мрія”. Її для протидії атакам ворога в медіа-просторі розробили Департамент кіберполіції спільно з волонтерами. 

Охочих дізнатись більше про можливості і завдання “Мрії” в нашому коледжі виявилось чимало. Загалом онлайн-презентація зібрала понад 250 слухачів.

Унікальність проекту в тому, що наблизити перемогу України може кожен, хто приєднається до платформи.  Бійцям інформаційного фронту пропонують протидіяти кремлівській пропаганді та фейковим або проросійським ресурсам в Інтернеті.

Потрібно виконувати онлайн-завдання, які систематично надходять у Telegram-бот. “Мрія” об’єднує під одним ім’ям 5 успішно реалізованих проектів. Кіберполіцейські  закликали молодь активно приєднуватись до команди кіберспротиву за посиланням.

Для довідки. Спочатку кіберактивісти працювали над блокуванням телеграм-каналів нарко-магазинів через бот. Але після повномасштабного вторгнення сконцентрувались на інформаційній підтримці ЗСУ та протидії кремлівській пропаганді.

Чат-бот “Народний месник” перетворився на ресурс, куди українці надсилають інформацію про пересування ворожої техніки, російських військових та їхніх поплічників, виявлених мародерів або ж знайдені боєприпаси.

Нещодавно додали ще одну категорію  - наявність камер зовнішнього відеоспостереження в місцях, де перебувають окупанти.

Тримаємо оборону разом!

Підпишись на сторінку коледжу в facebook та instagram! Знай все про життя твого коледжу!