Поезія – це завжди неповторність…

Поезія – це завжди неповторність…
   232

Виставку-персоналію «Берегиня української літератури» підготували працівники бібліотеки ВТФК до Дня народження Ліни Костенко. Своє 93-річчя українська поетеса епохи, письменниця-шістдесятниця святкує 19 березня.

Її вірші та проза завжди об’єднували довкола себе читачів, прихильників і навіть критиків. При цьому вона стала визнаною майстринею українського слова. Ліна Василівна – лауреатка Шевченківської премії, премії імені Олени Теліги, премій Антоновичів та Петрарки.

 За свій Богом подарований талант вона нагороджена Почесною відзнакою Президента України та орденом Князя Ярослава Мудрого V ступеня. Окрім цього, Ліна Костенко обіймає посаду почесної професорки Національного університету Києво-Могилянської академії, почесної докторки Львівського та Чернівецького університетів.

Ліна Василівна пережила Голодомор, Другу світову війну, сталінські репресії. У 2015 році вона передавала гуманітарну допомогу та книжки в зону АТО. А тепер разом з усієї Україною переживає кривавий напад Росї.

 Щиро віримо, що рідна серцю кожного українця поетеса напише ще не один пронизливий вірш про нашу нескорену й непереможну Батьківщину та її незламний народ!

“Ми воїни. Не ледарі. Не лежні.

І наше діло праведне й святе.

Бо хто за що, а ми за незалежність.

Отож нам так і важко через те”.

Ліна Костенко

Підпишись на сторінку коледжу в facebook та instagram! Знай все про життя твого коледжу!