“Безпека праці в моїй майбутній професійній діяльності”

“Безпека праці в моїй майбутній професійній діяльності”
   167

Актуальні аспекти охорони праці, права і обов'язки роботодавців обговорили в нашому коледжі під час обласної онлайн-конференції. Її учасниками стали тридцять студентів закладів фахової передвищої освіти Вінницької області. Усі вони досліджували людину в процесі роботи, безпечність створених умов та виробниче середовище загалом. 

Звертаючись до учасників дискусії директорка ВТФК Світлана Василюк наголосила, у всі часи і в будь-якій країні, здоров’я людей було і залишається найвищим пріоритетом цивілізованого суспільства :

“Будь-який вид господарської діяльності має бути корисним для суспільства. Але будь-яка діяльність може бути небезпечною. Термін “охорона праці” з’явився вперше у Британії у 1821 році. Закон України “Про охорону праці“ трактує це як систему правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних засобів, спрямованих на збереження життя людини”.

Спеціально підготовлені доповіді, які увійшли до збірника матеріалів конференції, дослідники презентували в трьох секціях:

  • Екологічні аспекти безпеки життєдіяльності. Організаційно-правові аспекти забезпечення безпеки життєдіяльності;
  • Промислова безпека та охорона праці;
  • Пожежна та техногенна безпека. Цивільний захист. Охорона праці у воєнний час.

“У виступах молодих науковців чітко проглядається тісний взаємозв’язок наук (фізики, математики, хімії тощо) та їх прикладних напрямків (технології виробництва, приладобудування, технологій, матеріалознавства). Також детально розкривається історія розвитку уявлень про безпечні методи праці та виробництва, боротьба різних уявлень і моделей, практичне використання результатів наукових досліджень”, -підсумувала фахову дискусію Алла Матвійчук, голова ЦК охорони праці, безпеки життєдіяльності та природничих дисциплін ВТФК.

Підпишись на сторінку коледжу в facebook та instagram! Знай все про життя твого коледжу!

Більше фото  в галереї