ВТФК-POWER. Разом - ми сила!

ВТФК-POWER. Разом - ми сила!
   156

Чергова партія різноманітних пристроїв вже попрямувала до захисників на передову! Власноруч виготовлені студентами і викладачами нашого коледжу три інвертори 12-220 В і 24-220 В, а ще  зарядну сонячну станцію “ВТФК-POWER”  передали військовослужбовцю Єгору (ім’я змінено).

“По-перше, хочу віддячити. Я впевнений, що в цьому мене підтримають всі мої побратими. По-друге, це великий внесок. Зараз такий переломний етап настав… Ми там з першого дня і хлопці, які перебувають просто безвилазно, дуже заморились. Зараз, на жаль, немає відпусток. Навіть якщо є, то одиниці, хто ці відпустки беруть. Важко морально перш за все. А фізично людина ж така натура, що звикає до всього”.

За унікальними “гаджетами” до коледжу військовослужбовець приїздив вдруге. Минулого разу його побратими аж здивувалися кількості саморобних павербанків! Єгор переконує, студентські вироби набагато кращі за ті, що привозять з-за кордону.

“Це дуже мотивує, що є молодь, яка не сидить, а щось робить, допомагає. Може, це дещо пафосно звучить, але це справді так. Якось так приємно, що там на тих павербанках були наліпки Вінниця. Та й те, що воно просто дитяче, з рідних країв... У багатьох із нас теж діти навчаються, тому це додає сили робити свій внесок до єдиної перемоги”.

Присвятити весь свій вільний час виготовленню портативної сонячної станції, десь пожертвувати парами, зранку й до вечора сидіти в майстерні коледжу… Це про наших скромних, але надзвичайно благородних умільців:  Михайла Задорожного, Олега Липитана (студенти групи 2ВЕ), а також Миколу Анткова (студент групи 2КІ2).

Над креативним дизайном корпусу підзарядки попрацював наш художник Павло Гайсин (студент групи 1ЕП). Він відтворив на ньому малюнок з добре відомої марки з “напрямком руху” і не тільки російського корабля!

 До речі, спроектували базовий варіант сонячної електростанції Олег Липитан разом зі своїм батьком.

“Провідний інженер, він ходе і мені постійно підкидує ідеї”, -  так говорить про студента Олексій Грабенко, викладач фізики ВТФК.

Сам Олег певен, щоб вигнати ворога з української землі сьогодні військовим потрібна допомога кожного. На це разом з іншими студентами хлопець не шкодує ані сил, ані часу.

“Хочу, щоб наша країна перемогла, щоб ми отримали свою свободу, тому працюємо. Відчуваю, що ми з друзями зробили щось корисне і це допоможе нашим захисникам. На цьому не зупиняємося - далі плануємо робити сонячні станції, інвертори, працюватимемо задля перемоги!”

Сьогодні запитів від військових на “ВТФК -POWER” надходить багато. Збирати їх і решту пристроїв нам допомагає вся Україна, тому певні - обов’язково впораємося! Дякуємо кожному, хто надсилає електронки, упси, батареї від ноутбуків! Разом ми підзаряджаємо ЗСУ!

“Це вже великий внесок і хай хлопці на цьому не зупиняються. Візьмеш ось так ту коробочку і розумієш, що це зараз вже павербанк, а колись то був пристрій від телевізора чи ще щось таке. Діти… краще нехай вони будуть тут, ніж, не дай Бог, там - на передовій…” - каже військовослужбовець Єгор.

Цікаво: Для “ВТФК -POWER” наші майстри розробили детальну інструкцію з використання! Скориставшись QR-кодом можна не лише отримати її відео-варіант, а й побачити і почути юних техноволонтерів!

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більще фото в галереї