Що приховують вінницькі підземелля?

Що приховують вінницькі підземелля?
   158

Таємничі кімнати, підземні ходи та містичні історії. На екскурсії загадковими катакомбами вінницького костелу Діви Марії Ангельської побували викладачі, адміністрація та працівники нашого коледжу.

Про те, що приховують багатовікові підземелля розповіли волонтери благодійної екскурсійної ініціативи “Вінницькі катакомби" Максим Грибінник та Віктор Постоловський.

У ході екскурсії відвідувачі побачили макет монастирських приміщень, фотогалерею, чернечий хор, де моляться монахи, та крипти під храмом. Година прогулянки вінницькими підземеллями пролетіла непомітно, а спогади залишаться ще надовго!

Для довідки. Монастир капуцинів, який розташований в історичному центрі Вінниці, побудований у 1746 році в стилі тосканського бароко. Його будували коштом тогочасного вінницького старости Людовіка Калиновського. Згідно літописів, із всіх монастирів капуцинів, що існували на території України, вінницький був п'ятим.

У 1960-х роках в одній з частин монастирського тунелю розміщувалось бомбосховище на випадок ядерної атаки. В самому костелі радянська влада влаштувала авіаклуб, а згодом лекторій атеїзму.

На початку 90-х монастир повернули вірянам. Тоді ж сюди повернулись брати-капуцини.

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту