Революція Гідності: перша кров і перша перемога

Революція Гідності: перша кров і перша перемога
   203

21 листопада - в Україні День Гідності та Свободи. 10 років тому потужність, єдність і масовість громадянського спротиву, самопожертва Героїв Небесної Сотні не залишили проросійській диктатурі шансу в Україні.

Мирний протест у відповідь на рішення тодішньої влади відмовитись від підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, російські приспішники перетворили на криваву розправу. На столичному Майдані вбили 106 патріотів, ще понад 2 тисячі дістали поранення.

Сьогодні український народ продовжує боротись за свою свободу та незалежність. Попри біль і втрати, наші незламні захисники і захисниці  тримають фронт і дають гідну відсіч ворогові! Про події  доленосних років, передумови «кривавого четверга» розповідали першокурсникам в бібліотеці нашого коледжу.

Студенти груп 1ОП1 та 1ОП2 переглянули чимало відео часів Революції Гідності, читали вірші, написані на честь її героїв, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про них. Більше про сучасну визвольну боротьбу нашого народу розповідає молоді книжкова виставка «Україна – територія Гідності та Свободи». Бібліотекарі зібрали її з видань коледжівського фонду.

Вдячність і світла пам’ять всім оборонцям України!  

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту