Де серп і молот, там смерть і голод

Де серп і молот, там смерть і голод
   187

Трагічний 1933 рік... Кожні три секунди в українському селі від голоду гине людина. 17 смертей – щохвилини. Тисяча померлих – за добу. Елементарну потребу людини в їжі сталінський режим перетворив на зброю масового знищення українців

Щорічно в четверту суботу листопада в Україні та світі вшановують пам’ять жертв Голодоморів. Тих, хто в страшних муках помирав на вулицях і в холодних домівках. Тих, чиї відчайдушні спроби порятунку обірвали смертельні постріли нелюдів.

Свічку пам’яті за невинно загиблими запалили і в нашому коледжі... З повагою до історичного минулого у читальній залі зібрались студенти груп 1ЕП і 1КІ1 разом із викладачкою соціальних дисциплін Ольгою Романюк.

Спогади очевидців і поезія, яка пробирає до найменшого атома душі...Добірки архівних матеріалів про трагедії 30-х років підготували студенти групи 3ОД Анастасія Сокиринська, Анастасія Глуха, Вікторія Костенко, Микола Коробченко.

“Кожне слово відгукується сьогодні смутком, жалем і болем. У той час, коли в Україні був хліб і було до хліба, мільйони людей гинули від голоду. Ми розуміємо,  що геноцид українського народу продовжується. Розв'язана Росією війна знову принесла сльози і страждання на нашу землю", - каже Ольга Романюк, викладачка соціальних дисциплін ВТФК.

Книжкову виставку-реквієм «Голодомор – геноцид проти квітучої нації» також представили наші бібліотекарі. У кожному виданні підтвердження - тоталітарний режим зробив все , щоб стерти спогади про вбивство понад 7 мільйонів українців. Але ми пам'ятаємо.

О 16:00 запаліть свічку на своєму вікні на знак скорботи за загиблими та віри в перемогу України. Зігрійте теплом і підтримайте тих, хто сьогодні протистоїть ворогу.

Не залишайте свої серця порожніми…

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту