Вчимось захищати Україну

Вчимось захищати Україну
   236

Майстер-клас з управління бойовими дронами в нашому коледжі! Таку можливість всім охочим надав Юрій Басюк, військовослужбовець ЗСУ, який навчає аеророзвідників. Просто в актовій залі охочі піднімали в повітря DJ Mavik, FPV-дрони. Саме ці квадрокоптери допомагають нашим захисникам нищити російських окупантів!

Військовослужбовець пояснив різницю між моделями дронів, їхні особливості і можливості. У роботі з ними Юрій Басюк має чималий досвід. Від початку повномасштабного вторгнення використовував квадрокоптери в різних зонах бойових дій. У тому числі і на Бахмутському напрямку разом з Мадяром.

“Дрони у цій війні відіграють надзвичайно важливу роль. З їхньою допомогою ведеться розвідка ворожих позицій, знищення техніки та особового складу. Маю свої чотири кладовища російської техніки. Найбільше під Ізюмом. Там  на одному полі потрощили 24 російських танки», - розповів військовий.

Після теорії перейшли до практики. Аеророзвідник запропонував охочим покерувати дроном. Найсміливішими виявились…дівчата! І хоч тримали пульти вперше - впорались чудово! Студенти зізнались, було і лячно, і захопливо одночасно.

“Мені було набагато цікавіше, ніж страшніше. Взагалі розуміти, що це робить дівчина 16-ти років, а до цього ним керували високі в моїх очах люди, які нас захищають… Це величезна для мене честь і класний досвід”, - каже Вікторія Ляшко, студентка групи 2Ф.

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту