Студент ВТФК привіз бронзу з Чемпіонату Європи!

Студент ВТФК привіз бронзу з Чемпіонату Європи!
   31

Днями у сербському Белграді пройшов Чемпіонат Європи 2024 зі змішаних єдиноборств ММА. На континентальний турнір з’їхалися понад 500 спортсменів із 36 країн: Польщі, Іспанії, Словаччини, Німеччини, Італії тощо. До складу українського представництва увійшов і Ростислав Очеретний, третьокурсник нашого коледжу!

Як студент групи 3КІ1 виборов бронзову медаль на найпрестижнішому міжнародному турнірі? Як поєднує навчання та спорт? Що планує далі? Про все це дізнавайся у відвертому інтерв’ю з Ростиславом Очеретним!

  • Ростиславе, з перемогою! Для тебе змагання на міжнародній арені - явище не нове. Та все ж, чим саме цей турнір тобі запам’ятався на відміну від всіх попередніх?
  • Усі змагання, на яких я побував - різні. Та все ж є те, що так чи інакше об’єднує їх. Якщо вже казати конкретно про ці, то тут приїхали хлопці з інших країн. У кожного з них свій, інакший досвід у багатьох видах бойових мистецтв. Ми обмінялися досвідом, а це величезний плюс для подальшого розвитку спортивної кар'єри. Часто ми не очікуємо якихось нюансів під час бою, які впливають на результат у подальшому.
  • А що далі? Яким буде наступний етап?
  • Зараз вже починаю готуватися до переходу в нову вікову категорію. Я б сказав, що це починається “інша гра”. Ось, наприклад, вік 14-17 - це ще не той спорт. Тут навіть програші ти сприймаєш не так серйозно, бо вони не можуть аж настільки підкосити твою кар’єру. Вже з 18 років спорт стає більш травматичним, з’являються дуже великі ризики для здоров’я. І до того ж, якщо хочеш вийти на професійний рівень, то маєш цій справі віддавати максимум часу. На інші речі ти вже не зможеш витрачати свій ресурс як раніше.
  • Війна і спорт. Часто саме повітряні тривоги переривають тренування. Наші спортсмени змушені займатися в підвальних приміщеннях, де умови не завжди найкращі. Все ж, як ти оцінюєш підготовку нашої збірної  в порівнянні з європейськими спортсменами?
  • У командному заліку Україна виборола перше місце. Тому, думаю, тут слова зайві. Але все одно нам є куди рости, особливо в питаннях фінансування. ММА держава не спонсорує, бо це не олімпійський вид спорту. Часто спортсмени самотужки шукають кошти на поїздки чи підготовки до турнірів. Багато хороших бійців просто фінансово не мають змоги їздити на змагання, бо це доволі-таки дороговартісне захоплення.
  • У розмові ти акцентував на відданості одній справі. Зрозуміло, для тебе це спорт. А як же навчання в коледжі? Тренування, змагання… чи є серед усього цього час для занять?
  • Ну так, ось я вже майже тиждень не був на навчанні. Доводиться доганяти, робити практичні, самому вивчати матеріали, щоб позакривати пропуски. Викладачі, на щастя, це все розуміють і тільки йдуть на зустріч.
  • Поговоримо про майбутнє. Спорт чи спеціальність - де плануєш реалізувати себе?
  • Спорт покидати не планую точно. Це вже те, що йде зі мною по життю, своєрідна така стежина. Зараз я представляю два клуби: вінницький “Легіон 13” і “Гепард”, який знаходиться в моєму рідному місті - у Тульчині. Щодо спеціальності… У будь-якому випадку не шкодую, що обрав саме комп’ютерну інженерію. Базові знання вже маю, тож якщо й надумаю в майбутньому розвиватися в цьому - вже буде легше. ІТ-індустрія зараз на часі. Вона дуже стрімко розвивається. Та й сама сфера мені подобається. А взагалі далекоглядних  планів не будую, тому побачимо…

Пишаємось, вітаємо і підтримуємо!

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту