Дигери вінницьких підземель!

Дигери вінницьких підземель!
   132

Чим відрізняються підземелля від катакомб? Чи правда, що тунелями під костелом Пресвятої Діви Марії Ангельської бродить привид ченця-капуцина? Скільки століть налічує історія католицького храму у Вінниці? Наші студенти знову пустились мандрівкою в часі.

Разом  з викладачкою Тетяною Голєвою третьокурсники груп 3ОП1 та 3ОП2 поринули в таємничу і оповиту легендами історію заснування капуцинського монастиря і будівництва костелу. Їх  фундатором, тобто спонсором, став тодішній вінницький «мер», староста Людвік Каліновський. Перший камінь у фундамент урочисто заклали 14 вересня 1745 року. Вже за рік, до монастиря прибули троє перших братів-капуцинів, щоб залишитися тут на століття.

Цікаву і пізнавальну екскурсію провели гіди благодійної ініціативи «Вінницькі катакомби» Віталій та Максим. Молоді показали крипти під храмом, макет монастирських приміщень, фотогалерею.

“Це просто неймовірні відчуття! Коли спускаєшся сходами в темні, холодні тунелі, одразу занурюєшся в атмосферу загадковості. Наче б то справді опиняєшся в далекому минулому, про яке хочеться дізнатися якомога більше. Гіди розповідають так цікаво, що слухаєш затамувавши подих”, - поділились своїми враженнями після екскурсії студенти.

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту