Вперед назустріч Перемозі!

Вперед назустріч Перемозі!
   264

Під такою назвою пройшов благодійний бардівський вечір Олександра Нечмоні в актовій залі ВТФК. Випускник нашого коледжу, учасник бойових дій, волонтер, автор і виконавець власних пісень. Для першокурсників усіх відділень і викладачів він співав про війну, побратимів, родину, кохану та Україну.

“Я хочу донести правду, що відбувається там, на лінії вогню. І щоб у кожного була свята віра в перемогу. Сьогодні все робиться заради нашої молоді. Військові відстоюють країну, але саме цим хлопцям і дівчатам доведеться її відбудовувати. Віддаються життя - найдорожче, що є в людини, саме заради того, щоб наша Україна була незалежна, розвинута, найкраща у світі”, - каже Олександр Нечмоня.

Всі пісні супроводжувалися відео, від якого в глядачів моментами з’являлися сльози на очах, моментами переповнювала гордість за захисників і захисниць, моментами стискалося серце. За словами Олександра Нечмоні, ці кадри не з інтернету. Їх відзняли на телефон без постановки, під час реальних боїв. 

Учасниками бардівського вечора стали і друзі Олександра Нечмоні. Всі вони випускники нашого коледжу (у минулому Вінницького технікуму електронних приладів). Вони ділилися спогадами про студентські роки. Про викладачів, навчання, безтурботне життя в гуртожитку у своїй поезії “Зустрінемось” пригадав Валерій Хмелівський, член Національної спілки письменників України, драматург, краєзнавець.

Архівні світлини показав Віктор Іванішин, випускник 1978 року. Розповів і про створення та службу після повномасштабного вторгнення в добровольчому батальйоні “Бердичів”.

Більше 40 років минуло після випуску наших гостей. Кажуть, за цей час альма-матер дуже змінилась:

“На жаль, практично не залишилося викладачів, яких ми знали. Надзвичайно вражені сучасним виглядом коледжу. Ми побували в музеї, зустрілись із Валентиною Василівною Рижій - це та людина, яка ще пам’ятає нас студентами. Тому такі моменти дуже беруть за душу”.

8 тисяч гривень! Саме стільки зібрала спільнота ВТФК для наших воїнів під час благодійного бардівського вечора. Усі кошти волонтери вже передали підрозділу.

Навчаємось! Тримаємось! Перемагаємо!

Відчути щирість та душевність зустрічі з творчими випускниками - можна тут:

https://youtu.be/U-mYW4_cTNM

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту