Тріумф людини. Перемога надії.

Тріумф людини. Перемога надії.
   368

Вони розчинилися в морі національних груп, що пройшли нацистські "млини смерті". Це про українців, яких закатовували в концентраційних таборах в роки Другої світової війни. Пройшло вже не одне десятиліття, однак ми і досі не знаємо, скільки наших співвітчизників не пережили тортури гітлерівських нелюдів.

Вихідці з України були і в Аушвіці, і в Бухенвальді, і в Дахау, і в Равенсбрюку. Страждали разом з іншими в чисельних концтаборах нацистської Німеччини. Які страхіття переживали, наші студенти дізнались з матеріалів тематичної виставки Українського інституту національної пам'яті.

В її експозиції історії 30 людей з одинадцяти концтаборів Третього Рейху. На фоні унікальних світлин, в стилізованих костюмах буремної епохи, студенти - гіди нашого коледжу переоповідали першокурсникам подробиці життя колишніх в’язнів.

Попри всі жахіття, ця виставка про тріумф людини і перемогу надії. Про те, чого не знищити жодній системі. Про небайдужий погляд, розказану казку, простягнуту руку, розділений окраєць хліба. Про силу волі, віри і любові.

Той, хто захищає свою землю на боці правди, неодмінно перемагає. Сьогодні пам’ять допомагає нашому народу вистояти, вона робить українців сильнішими в боротьбі з кривавими російськими загарбниками!

Визвольна історія - в генах незламної нації! 

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту