Безпека на часі: у ВТФК вчать діяти!

Безпека на часі: у ВТФК вчать діяти!
   150

Надійність, захист та повна самовіддача! Оперативний форпост служб цивільного захисту зібрав першокурсників нашого коледжу. Сьогодні, коли небезпека чатує на кожному кроці, життєво важливо вміти діяти швидко і без вагань.

Під час інтерактивної акції студенти за лічені години дізналися те, як врятувати людське життя. Захисники спокою, які щодня ризикують собою заради безпеки інших. Майстри екстрених рішень - точно знають, як впоратися з будь-якою стихією і врятувати людей із пекла, зберігаючи холоднокровність і професійне чуття.

В авангарді порятунку сьогодні були: Головне управління ДСНС України у Вінницькій області, Військова частина 3008 Національної гвардії України, Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, НМЦ ЦЗ та БЖД Вінницької області.

«Сьогоднішній захід - це безцінний досвід, який може врятувати не лише власне життя, а й тих, хто поруч. Вже вдруге ми проводимо такий майстер-клас, і він стає ще більш актуальним у реаліях війни. Кожен крок, кожна дія під час надзвичайної ситуації мають значення, і сьогодні ви дізнаєтесь, як діяти швидко, злагоджено та ефективно. Вдячність нашим героям - представникам ДСНС та Національної гвардії - за професіоналізм та готовність ділитися своїм досвідом. Все буде Україна!» — сказала Світлана Василюк, директорка ВТФК.

На 9 локаціях на території коледжу молодь вчилася ліквідовувати надзвичайні ситуації, надавати першу медичну допомогу, гасити пожежі та розгортати реанімобіль. Фахівці водолазної служби пояснювали, як правильно поводитися на водоймах.Поради надавали і піротехніки, психологи, інструктори Національної гвардії. 

 «Усі локації були суперкорисними! Особливо запам'яталися радіаційні костюми та  медичні тренування — це реально може врятувати і моє життя, і життя моїх друзів та близьких. Тепер чітко знаю кожну із загроз та як їм протидіяти. Поради від професіоналів точно стануть у пригоді!» - поділився враженнями Ян Павловський, студент групи 1КІ1. 

Не менш пізнавальним став День цивільного захисту і для наших викладачів. 

«На локації з водолазами діти побачили, як знання переходять у практичні навички. Згадали й закон Архімеда, який допомагає швидко оцінити, скільки зусиль потрібно для підйому важкого предмета з води. Набутий досвід може стати вирішальним у критичних умовах», — каже Ольга Рябошапка, викладачка фізики ВТФК.

Безпека кожного - справа спільна!

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

Більше фото в фотогалереї

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту