Українські повстанці – історія нескорених

Українські повстанці – історія нескорених
   19

Самовідданих і мужніх борців за Соборну Україну впродовж тижня згадували в нашому коледжі. Історичний екскурс в часи  Української повстанської армії організувала для першокурсників Тетяна Голєва, викладачка ЦК соціальних дисциплін ВТФК.

Сьогодні в державі тривають дискусії щодо дати відзначення Дня створення УПА. Однак це в жодному разі не впливає на роль повстанської армії в боротьбі за свободу і незалежність України. Відвойовувати їх героям визвольного руху  доводилось у жорстокому протистоянні одразу двом загарбницьким навалам. Спочатку нацистській, а потім і радянців.

«УПА – відповідь нескореного народу». Стенди цього інформаційно-просвітницького проєкту допомогли Андрієві Гончарову, студенту групи 2КІ1, розповісти першокурсникам про історію створення, мету та завдання УПА, її незламних добровольців-патріотів.

Чорно-червоний прапор українських повстанців і сьогодні залишається символом боротьби за незалежність. Чорний колір на ньому – то наша земля, а червоний – кров, пролита за неї. Це знамено в руках теперішніх Героїв як попередження російським окупантам: зламати волелюбний народ не змогли тоді, не вдасться і зараз!

Україна була і буде вільною, а українці – нескореними! 

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту