Сапер "Гатс" – випускник ВТФК

Сапер "Гатс" – випускник ВТФК
   48

«Мирне життя рухалось своїм темпом: робота, зустрічі з друзями, плани на майбутнє… Але одного ранку – все стало інакшим..» Повномасштабна війна кардинально змінила долю випускника нашого коледжу. Він готувався до успішної кар’єри в сфері економіки, а став сапером з позивним Гатс.

Свого часу у ВТФК навчався за спеціальністю «Фінанси і кредит». В очах військового спалахують веселі вогники, як згадує студентські роки. Запальні Андріївські вечорниці, роботу у волонтерському загоні, зустрічі в соціальному театрі.   

«Зараз, на фронті, часто повертаюся думками до тих часів. Турклуб «Меридіан», який я відвідував всього кілька місяців, досі зігріває серце. Особливо запам’ятався похід у Сабарів, коли ми вчилися спускатися зі скель. Ці емоції, цей дух команди допомагають мені зберігати рівновагу в найважчі моменти».

Для непосидючого і запального Гатса коледж був не просто місцем, де навчався професії. Зізнається, тут формувались і його характер, і особистість. У лютому 2022 він, ще студент Аграрного університету, швидко зорієнтувався, що робити. 

«Відчайдушні часи потребують відчайдушних вчинків! Я навіть не уявляв, що колись опинюся на передовій. Але коли війна постукала в наші двері, стало очевидним: сидіти і чекати – я не буду».

Після кількох тижнів активного волонтерства юнак за доброї волі вступив до лав 120 бригади Вінницької тероборони. Позивним для себе обирав ім’я головного героя культового аніме «Берсерк», як уособлення незламності та готовності йти до кінця.

За півтора роки жорстких вишколів і участі в бойових операціях Гатс вивчив саперську справу. Сьогодні він – розвідник-сапер спецпідрозділу "WASP". Разом з побратимами  “жалив” російську нечисть мало не по всій лінії зіткнення. На Херсонському, на Північному напрямках…

«Кожен день тут це новий виклик. Але з часом ти вчишся жити в цьому ритмі: бойові завдання, братерська підтримка, постійні тренування. Немає місця страху, є лише робота та спільна мета Перемога!»

Стримано і без подробиць розповідає військовий про життя на фронті. І несподівано згадує, як проходили в коледжі уроки із Захисту Вітчизни.

«Пригадую, як на парах ми розбирали магазин для набоїв на швидкість. Тоді це здавалося розвагою, а зараз ці навички буквально рятують життя. М'язова пам'ять спрацювала миттєво, руки все згадали…»

Знадобились в армії і знання документообігу. Коли Гатсові вдається поспілкуватись з коледжівською молоддю, він каже просто:

«Не бійтесь виходити з зони комфорту. Кожен день – це шанс рости. Коледж – це не просто навчання, це місце, де ви формуєте своє майбутнє. Живіть активно, не бійтеся викликів і будьте готові до змін».

Навіть під час найкоротших приїздів додому Гатс знаходить хвилину, аби прийти і потиснути руки нашим техноволонтерам та їхньому наставникові Олексієві Грабенку.

«Ваші зарядні станції, інвертори це справжній порятунок для військових, особливо для пілотів. Ви неймовірні у своїй ініціативі та майстерності, і це вражає».

З теплом говорить військовий про викладацький колектив коледжу. Стверджує, у всі часи тут давали студентам правильні життєві орієнтири – порядність, чесність, небайдужість. Гатс вже міркує над своїм майбутнім, у якому цим рисам відведена головна роль. 

«Ще не знаю точно, де опинюсь після війни. Голова забита думками, і все тягне залишитись тут, у строю. Може, підпишу контракт, або приєднаюсь до ДСНС – розумію, що після Перемоги моя спеціальність сапера буде на вагу золота. Розміновувати території України – це не на один рік, тож я точно буду потрібен. Як би не склалось, я знаю одне: кожен з нас має свій фронт, і я стоятиму на своєму, доки не прийде Мир».

Честь мужнім і відданим захисникам України!

Тримаємо зв’язок по всіх каналах: instagram_vtfc_collegefacebook та instagram_stud.rada_vtfc

 

Ключові слова: #Ми в медіа #Фотогалерея #Відеоматеріали  #Новини спорту