Заходи психологічної служби

Правда і чутки про СНІД

Правда і чутки про СНІД

З  метою обізнаності молоді щодо теми Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом зі студентами першого курсу відділення Комп’ютерної інженерії  1 грудня 2022 року проведено зустріч з представницею Міжнародного фонду «Місія в Україну»  – Анною Богуцькою.

Детальніше
Працюй і подорожуй безпечно!

Працюй і подорожуй безпечно!

З метою підвищення рівня обізнаності молоді з явищем торгівлі людьми та основними правилами безпечної міграції та працевлаштування, за ініціативи Психологічної служби коледжу, практичного психолога Ірини Гусак спільно з Вінницькою обласною правозахисною організацією  «Джерело надії» та студентками коледжу Веронікою Харченко, Ангеліною Кравцовою, які пройшли курс навчання з даної тематики, впродовж  листопада 2022 року зі студентами першого  курсу усіх відділень, активно впроваджено  превентивні заняття на тему: Безпечна міграція, безпечне працевлаштування та протидія торгівлі людьми.

Детальніше
Всеукраїнська акція з 25 листопада до 10 грудня «16 днів проти насильства» до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства

Всеукраїнська акція з 25 листопада до 10 грудня «16 днів проти насильства» до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства

У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що ми звикли сприймати насильство, як щось неминуче. Але його прояви порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. 

І коли насильство чиниться поруч із нами,  чи у нас в домі, на вулиці, ми можемо й повинні зупиняти його.

 Саме тому, щорічно, практичний психолог Ірина Гусак,  спільно зі студентами коледжу,   з 25 листопада до 10 грудня  долучаються до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». Її проводять до Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства.

Детальніше
Зустріч студентів першокурсників з представниками Міжнародного  благодійного фонду «Місія в Україну»

Зустріч студентів першокурсників з представниками Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну»

З  метою обізнаності молоді щодо теми: Репродуктивного здоров’я нації  зі студентами першого курсу відділення Комп’ютерної інженерії  09 листопада 2022 року проведено зустріч з представницею міжнародного фонду «Місія в Україну»  – Анною Богуцькою.

Фондом розроблена і впроваджується в життя програма «Відродження», яка схвалена Комісією з проблем виховання студентської молоді Науково-методичної ради з питань освіти МОН України з метою сприяння розвитку охорони здоров’я, науки та захисту материнства та дитинства, соціальній реабілітації малозабезпечених в Україні: здійснення безкорисливої діяльності, направленої на надання матеріальної та фізичної допомоги, а також різноманітних послуг особам, які потребують соціальної допомоги та захисту.

Детальніше
Заходи психологічної служби

Заходи психологічної служби

Засідання  обласного методичного об’єднання практичних психологів і соціальних педагогів на базі Вінницького технічного фахового коледжу

 

Сьогодні, в умовах війни, надзвичайно важливо вчасно зуміти надати психологічну допомогу учасникам освітнього процесу, адже більшість з нас не має досвіду переживання воєнних подій.

25 жовтня 2022 року на базі Вінницького технічного фахового коледжу відбулась робота працівників психологічних служб закладів фахової передвищої освіти в рамках засідання обласного методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів з теми: Діти і війна: навчання технік зцілення за програмою підтримки «Поруч» для батьків, осіб, що їх замінюють, та спеціалістів, які працюють з дітьми, що реалізується за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

До роботи семінару з елементами тренінгу  долучилося  понад  30 учасників.

З вітальним словом відкриття засідання звернулась директор Вінницького технічного фахового коледжу Світлана Василюк,  яка  зауважила на необхідності  роботи психологічної служби, враховуючи виклики сьогодення. 

З вітальним  словом виступила кандидат педагогічних наук, методист базового закладу ФПО Вінницької області, голова ОМО методистів та голів обласних методичних об’єднань фахових коледжів  Вінницької області  Леся  Моторна.

Заступник з виховної роботи  Наталія Паламарчук акцентувала увагу  на важливості забезпечення  психологічного супроводу учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні.

У роботі семінару з елементами тренінгу практичний психолог коледжу Ірина Гусак, розкрикла теоретичні засади створення проєкту «Діти і війна». Продемонструвала методику роботи з практичними техніками зцілення щодо психологічної допомоги учасникам освітнього процесу під час та після завершення воєнних дій, запропоновані ефективні вправи, що сприяють стабілізації психоемоційного стану особистості.

Також, в рамках роботи було розглянуто основні аспекти психологічної допомоги, увагу на котрі звернула голова ОМО практичних психологів та соціальних педагогів закладів фахової передвищої освіти Вінницької області  Наталія Горлач, а саме: методичне забезпечення діяльності практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти з питань першої психологічної допомоги учасникам освітнього процесу під час та після воєнних дій; глосарій термінів при створені практичного посібника «Діти і війна».

По завершенні семінару, заступник директора НМЦПССО Вінницької області Наталя Нечипорук  підвела підсумки та окреслила  основні напрямки роботи психологічної служби закладів освіти  з питань надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу під час та після завершення воєнних дій. Акцентувала увагу на методиці застосування технік зцілення, запропонованих даним проєктом.

 

 

Просвітницько-профілактична зустріч студентів-першокурсників з представниками Управління боротьби з наркозлочинністю у Вінницькій області та  Міжнародною Антинаркотичною Асоціацією

 

 

Наркоманія - хвороба, яка виникає внаслідок вживання наркотичних речовин та призводить до глибокого руйнування організму з першої спроби.

Ця проблема є поширеною в наш час, а боротьба з нею -  це завдання не тільки державного рівня, а й кожної людини.

Однією з умов розвитку наркоманії є відсутність необхідних знань у людини та не усвідомлення небезпеки вживання наркотичних речовин, 50-80% всіх наркозалежних вперше спробували наркотики виключно задля цікавості.

Тому, з метою просвітницько-профілактичної роботи зі здобувачами освіти Вінницького технічного фахового коледжу 28 вересня 2022 року організована зустріч з представниками Управління боротьби з наркозлочинністю у Вінницькій області, заступником начальника управління, підполковником поліції - Мартинюком Олександром Володимировичем, оперуповноваженим управління, майором поліції - Казаковою Оленою Анатоліївною, представниками Міжнародної Антинаркотичної Асоціації Олексієм Багнюком та Леонідом  Мельником.


 

 

Просвітницько-профілактична зустріч студентів першокурсниківз працівниками сектору ювенальної превенції

 

 

З метою запобігання вчиненню правопорушень та проявам небезпеки  серед студентської молоді у вересні 2022 року інспекторами ювенальної превенції Вінницького РУП ГУНП Вінницької області зі здобувачами освіти проведені виховні зустрічі, на яких ознайомили підлітків із відповідальністю за вчинення адміністративних правопорушень та наслідки неправомірних дій, проінформували яка існує за них відповідальність, звернули увагу і на тему булінгу, насильства, його види та наслідки.

 

 

 

Тренінг по адаптації для студентів перших курсів на тему: Знайомство з одногрупниками – нове коло спілкування

 

 

Адаптація першокурсників – це процес пристосування до нових умов, нового оточення, друзів, викладачів,  здатність відповідати вимогам і нормам закладу освіти, а також в умінні розвиватися в новому для себе середовищі, реалізувати свої здібності та потреби.

З метою покращення адаптації студентів першого курсу до освітнього процесу, практичним психологом Вінницького технічного фахового коледжу Іриною Гусак протягом вересня 2022 року було проведено  ряд тренінгових занять на тему: Знайомство з одногрупниками – нове коло спілкування.

Під час корекційно-розвивальних занять практичний психолог також звернула увагу здобувачів освіти на такі особливості даного періоду:

  • труднощі з якими можуть стикатись першокурсники під час навчання в коледжі;
  • процес знайомства та етапи розвитку колективу;
  • особливості спілкування в підлітковому віці;
  • оволодіння новими навичками роботи під час дистанційного навчання;
  • особливості взаємодії у студентському колективі;
  • взаємодія в системі «викладач-студент»;
  • зміна режиму дня;
  • самоорганізація в освітньому процесі;
  • пристосування до проживання в гуртожитку.

інші фото тут

 

10 вересня – Всесвітній день запобігання самогубствам

 

 

З метою запобігання та протидії самогубству серед молодого покоління, 06 вересня 2022 року студенти Вінницького технічного фахового коледжу спільно з практичним психологом – Іриною Гусак долучились до інформаційно-просвітницької зустрічі у молодіжному центрі «Квадрат», де відбулось обговорення на досить актуальну тему: "Молодіжні суїциди, як соціальна проблема". 

 

Година психолога для студентів Електромеханічного відділення  на тему «Вплив шкідливих звичок на організм людини»

 

З метою формування дбайливого ставлення  підлітків до власного здоров’я, ознайомлення з проблемами пов’язаними з тютюнопалінням, вживанням наркотиків, алкоголю та інших психоактивних речовин, переконати студентську молодь у небезпечності перших спроб та сформувати навички щодо запобігання вживання шкідливих речовин, практичним психологом Вінницького технічного фахового коледжу Іриною Гусак 18 січня 2022 року проведено просвітницько-профілактичну зустріч, годину психолога зі студентами першого курсу Електромеханічного відділення на тему: «Вплив шкідливих звичок на організм людини».

більше фото тут

 

Вінницька обласна правозахисна організація "Джерело надії"  дарує приємні подарунки студентам-тренерам за активну участь  у проєкті «Підвищення обізнаності молоді щодо безпечної  міграції та працевлаштування»

Тренерська команда Вінницького технічного фахового коледжу на чолі із заступником з виховної роботи Наталії Паламарчук та практичного психолога Ірини Гусак в складі студентського активу Вікторії Сусол, Ангеліни Кравцової, Вероніки Харченко та Владислава Адамлюка, які на високому рівні провели тематичні просвітницькі заходи з протидії торгівлі людьми й безпечного працевлаштування для студентів коледжу, охопивши близько двохсот осіб, що було обов’язковою умовою проєкту.

Тому, 29 грудня 2021 року представники ВОПО «Джерело надії» завітали до Вінницького технічного фахового коледжу для вручення сертифікатів учасникам проєку та подарунків студентам, які активно долучились до просвітницько-профілактичної діяльності «Підвищення обізнаності молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування», який реалізується за підтримки Міжнародної організації з міграції МОМ.

 

«Дозвольте собі бути щасливими!»

 

З метою сприяння формуванню позитивного мислення, усвідомлення унікальності особистості кожної людини,  розвинути почуття віри у власні сили, формувати вміння працювати в команді та зрозуміти в чому проявляється щастя, що на нього впливає і які його складові,  28 грудня 2021 року практичний психолог Ірина Гусак провела корекційно-розвивальний  тренінг на тему «Дозвольте собі бути щасливими» для викладачів Вінницького технічного фахового коледжу.

 

быльше фото тут.

 

 

Превентивний проєкт «100 хвилин із молоддю для молоді»

 

За підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) напередодні Міжнародного дня мігранта, який відзначають 18 грудня, Міжнародна організація з міграції (МОМ),  Агентство ООН з питань міграції, Представництво в Україні, 17 грудня 2021 року  відбулась  онлайн-подія  «100 хвилин із молоддю для молоді» до якої долучились студентки-тренерки з безпечної міграції та працевлаштування Вінницького технічного фахового коледжу Вікторія Сусол, Вероніка Харченко та Ангеліна Кравцова.

Учасники конференції обговорювали  історію унікального міграційного досвіду  різних країн світу, отримали корисні поради для власних подорожей, а також засвоїли  правила безпечної міграції та працевлаштування.

 та працевлаштування.

 

Просвітницько-профілактичний захід для студентів  Електромеханічного відділення «Що робити якщо Вас зупинила поліція?»

 

З метою розгляду базових порад, як поводити себе підлітку з працівниками поліції 08 грудня 2021 року для студентів І-го курсу Електромеханічного відділення проведено просвітницько-профілактичну виховну годину, під час якої розглянули основні правила, які повинні стати нормою вашої поведінки:

  • Не провокуй! У жодному випадку і ніяким чином не провокуй поліцейського на силові дії — затримання, застосування фізичної сили, надягання наручників, інші неприємності. Просто не давай приводу, навіть коли правоохоронці підбурюють тебе до спалахів гніву та непродуманих вчинків.
  •  Не тікай! Із цим все просто. Тікати — небезпечно! Логіка підказує патрульним: «Тікають тільки правопорушники», а отже, якщо підліток так швидко накивав від них п'ятами, то він вчинив щось протиправне — «Лови його, це злочинець!».
  • Не бійся! Парадокс у тому, що виказати правоохоронцю свій страх перед ним так само небезпечно, як і грубіянити. Чому? По-перше, людина у формі, побачивши твій переляк і метушливість, зробить цілком природній висновок — ця особистість поводить себе підозріло, мабуть, є чого боятися, щось приховує, потрібно його ретельно перевірити. Своєю невпевненістю ти сам провокуєш поліцейського на більш прискіпливу увагу до своєї особи, а твоє завдання, насамперед, уникнути такого інтересу.

 

Година психолога  на тему:  «Молодь проти СНІДу. Хто попереджений - той захищений!»

 

З таким гаслом до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який  вся світова спільнота відзначає 1 грудня - долучились студенти Вінницького технічного фахового коледжу. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема.

          Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику. Такі заходи допомагають студентам  усвідомити всю небезпеку, яку несе СНІД, уберегти себе від  цього страшного захворювання та зробити правильний вибір у житті.

 

 

 

Як розпізнати гендерну дискримінацію в суспільстві?  Вивчали студенти волонтери та медіатори Вінницького технічного фахового коледжу.

25 листопада 2021 року студенти волонтери та студенти медіатори Вінницького технічного фахового коледжу долучились до просвітницького заняття, яке організовано за співпраці з представниками  ГО ІПЦ «ВІСЬ».

Під час спільної роботи вдалось розглянули поняття:

  • гендерні стереотипи;
  • гендерна рівність;
  • дискримінація;
  • Національна "гаряча лінія" з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації ГО"Ла Страда" — 0 800 500 335 або з мобільного 116 123, а також урядова гаряча лінія з питань допомоги постраждалим від насильства 1547.

 

 

 

Студенти комп’ютерного відділення долучилися до Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства"

 

 

Прояви насильства супроводжують людство з давніх давен. У світі постійно відбуваються війни, напади на людей, дискримінація, приниження. Прикро, що люди звикли сприймати це, як щось неминуче, адже його прояви  порушують права людини, принципи її вільного та справедливого існування. І коли, насильство чиниться поруч із нами, ми - повинні зупинити його. 

Саме тому, Психологічною службою коледжу 24 листопада 2021 року проведено просвітницьку он-лайн годину психолога зі студентами другого курсу комп’ютерного відділення з метою привернення уваги суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав людини.

Практичний психолог коледжу Ірина Гусак закцентувала увагу учасників заняття  на таких аспектах:

  • Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»,  яка щорічно проходить з 25 листопада по 10 грудня;
  • поняття насильства та його види;
  • причини виникнення насильства та його наслідки для людини;
  • шляхи подолання проявів насильства;
  • алгоритм дій щодо уникнення ситуацій насильства;
  • контактна інформація  організацій до яких можна звертатись по допомогу (Національна «гаряча» лінія з питань запобігання насильству в сім’ї, торгівлі людьми та гендерної дискримінації за номерами телефонів: 116 123 (безкоштовно з мобільних телефонів) або 0800 500 335 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів), безкоштовна «гаряча лінія» у Вінницькій області 0 800 750 475, мобільна бригада м. Вінниці 095 796 4472; 073 138 8037,  Вінницький обласний центр соціальних служб у справах сім’ї, дітей та молоді 0432 670 460; 097 578 8289 .

Студенти проникливо віднеслися до актуальної проблеми сьогодення та дійшли висновку, що в будь якій ситуації є вихід, головне не  соромитися просити про допомогу.

 

 

Інформаційна гігієна. Як розпізнати брехню в соціальних мережах, в інтернеті та на телебаченні?

 

Як часто Вам здається, що Вас дурять в інтернеті? Як часто Ви усвідомлюєте, що це маніпуляція чи шахрайство, але не розумієте, навіщо й кому вони потрібні?

З метою обізнаності як не потрапити на гачок маніпуляторів в інтернеті, у соціальних мережах та онлайн-ЗМІ, як пояснити рідним, друзям та колегам, які небезпеки чатують на них в онлайні 18-19 листопада 2021 року студенти волонтери та студенти медіатори Вінницького технічного фахового коледжу  долучились до двохденного просвітницько-профілактичного заняття, яке організовано за співпраці з представниками  ГО «Вісь» Світланою Дубиною.

Під час спільної роботи вдалось зрозуміти, що таке базова інформаційна гігієна – основа фільтрування інформації та розпізнавання брехні, адже зараз половина українців вважають, що вміють розпізнавати фейки, проте тільки 3% насправді можуть це зробити, 32% українців визначає достовірність новини інтуїтивно, 42% – взагалі ніколи не перевіряють отриману інформацію, як руйнувався інформаційний імунітет українців та які наслідки це має для держави та людей, про нову роль інформації в цифрову еру, хто, як і навіщо створює інформаційні віруси, як маніпулюють на телебаченні, в онлайн-медіа, Facebook, YouTube, Google, Telegram, Viber, Вікіпедії, як споживати інформацію безпечно та навчати цього інших.

 

 

 

«Підвищення обізнаності студентської молоді щодо безпечної міграції  та працевлаштування»

 

 

Студенти-волонтери Вінницького технічного фахового коледжу долучилися до проекту «Підвищення обізнаності молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування», який організувала ВОПО «Джерело надії» за співпраці з Міжнародною організацією з міграції.

Мета проекту проінформувати якомога більше молоді та вберегти від небезпеки торгівлею людьми, ознайомити підлітків з основними правилами безпечної міграції та працевлаштування.

В такій превентивно-просвітницькій  формі роботи взяли участь активні студенти-волонтери коледжу: Вікторія Сусол, Вероніка Харченко, Ангеліна Кравцова, Маргарита Олійник, Владислав Адамлюк та Дмитро Скаліуш, які проходили дводенне онлай-навчання, попрацювали у форматі онлайн-квесту з безпечного працевлаштування, набули знань, умінь та навичок з проводження тренінгових занять.

Студентки Вікторія Сусол, Вероніка Харченко та Ангеліна Кравцова 17 листопада 2021 року виступили в ролі тренерів, провели тренінгові заняття та передали власний досвід навчання студентам першого курсу Фінансово-економічного відділення, допомогли одноліткам опанувати навички проходження інтерактивного онлайн-квесту з питань безпечної подорожі, по завершенню якого, кожен учасник отримав сертифікат проходження онлайн-навчання. 

 

 

Просвітницько-профілактична зустріч студентів з працівниками сектору Ювенальної превенції

З метою запобігання вчиненню правопорушень та проявам небезпеки  серед студентської молоді  17 листопада 2021 року було організовано зустріч з представниками Ювенальної превенції, які провели профілактичну виховну годину, щодо відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень та неправомірних дій.

 

Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну»

З  метою обізнаності молоді щодо теми «Репродуктивне здоров’я нації»  зі студентами другого курсу Відділення транспортних технологій  проведено зустріч з представниками міжнародного фонду «Місія в Україну», який зареєстрований Міністерством юстиції України.

Фондом розроблена і впроваджується в життя програма «Відродження», яка схвалена Комісією з проблем виховання студентської молоді Науково-методичної ради з питань освіти МОН України з метою сприяння розвитку охорони здоров’я, науки та захисту материнства та дитинства, соціальній реабілітації малозабезпечених в Україні: здійснення безкорисливої діяльності, направленої на надання матеріальної та фізичної допомоги, а також різноманітних послуг особам, які потребують соціальної допомоги та захисту.

Більше фото тут

 

 

«Працюй і подорожуй безпечно!»

З метою підвищення рівня обізнаності молоді з явищем торгівлі людьми та основними правилами безпечної міграції та працевлаштування, спільно з Вінницькою обласною правозахисною організацією  «Джерело надії» з 16 по 17 листопада 2021 року зі студентами третього курсу Фінансово-економічного відділення було проведено превентивне заняття на тему «Безпечне працевлаштування та протидія торгівлі людьми».

Під час заняття, студентам коледжу вдалось: сформувати розуміння проблеми торгівлі людьми та її наслідки для людини, навчились користуватись правилами безпечної міграції та працевлаштування, розвинули вміння аналізувати, порівнювати, узагальнювати та критично мислити, змогли виховати повагу до прав людини та готовність захищати власні права, а також пройти онлайн-квест з безпечного працевлаштування, після завершення якого – студенти отримали електронні сертифікати.

 

Більше фото тут

 

 

Корекційно-розвивальне заняття зі студентами Фінансово-економічного відділення на тему:  «Позитивне значення толерантності у формуванні цілісної особистості молодої людини»

 

З метою формування ціннісних установок та навичок доброзичливої поведінки, в рамках Міжнародного дня толерантності, яке щорічно відзначають 16 листопада, зі студентами другого курсу Фінансово-економічного відділення,  практичним психологом коледжу – Іриною Гусак було проведено корекційно-розвивальне заняття на тему: «Позитивне значення толерантності у формуванні  цілісної особистості молодої людини».

У цей день як ніколи актуальним є гасло «Усі різні ‒ усі рівні», яке вже давно стало символом толерантності та шанування  людей, не залежно від походження, кольору шкіри, етносу, національності, релігійних вподобань та світогляду.

Під час заняття спільно зі студентами вдалось: розглянути та проаналізувати основні риси толерантної людини, випрацювати вміння приймати рішення, аналізувати та обирати правильну позицію, підкреслити свою  спостережливість до себе та уважність до інших людей,  виховати чуйність, взаємоповагу, людяність і небайдужість.

Більше фото тут

 

Основні правила безпечного користування Інтернетом. Безпечний контент у соціальних мережах.

 

 

Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз, це не фантастика, а реальність. Сьогодні, майже вся діяльність людини супроводжується інноваційними технологіями, які допомагають людству розвиватись  та  збагачувати свої знання, швидко і оперативно отримувати необхідну інформацію, економити час і раціоналізувати свою діяльність, спілкуватись на відстані.

Однак, варто пам’ятати, що висвітлення персональної інформації, відвідування підозрілих посилань, спілкування у соціальних мережах з незнайомцями,  поряд з користю може приховувати і суттєву небезпеку для людини.

Тому, щоб уберегти себе від неприємностей та пам’ятати нескладні правила безпечної поведінки  в Інтернеті, практичний психолог освітнього закладу Ірина Гусак  з 10  по 11 листопада 2021 року  провела просвітницько-профілактичні заняття зі студентами першого курсу Комп’ютерного відділення на тему: «Основні правила безпечного користування Інтернетом»,   які пропонуємо знати та користуватись ними:

 

1. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи.

2. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела.

3. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті.

4. Не переходьте за підозрілими посиланнями.

5. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту.

6. Переконайтеся, що Ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх (перевірте налаштування безпеки).

7. Завжди пам’ятайте про те, що спілкуючись з людиною,  про яку Вам нічого невідомо - не варто довіряти їй свої таємниці або думки. Краще поділіться ними зі своїми батьками чи справжніми друзями, а не віртуальними.

8. Перш ніж завантажувати фотографії з Вами  в соціальні мережі - Вашим друзям слід питати Вашого дозволу. Не бійтеся сказати їм про це, і самі теж дотримуйтесь цього правила.

9. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію. Як і в житті, потрібно думати про наслідки того, що говориш.

Більше фото тут.

 

Корекційно-розвивальне заняття  на тему: «ставлення до себе та до інших»  зі студентами електромеханічного відділення

З метою розвитку почуття особистої гідності через призму неповторності кожної людини,  формування толерантного та доброзичливого ставлення до оточуючих в рамках програми «Особиста гідність. Безпека життя. Громадянська позиція» практичний психолог коледжу Ірина Гусак 03 листопада 2021 року  провела корекційно-розвивальне заняття на тему: «Ставлення до себе та до інших» зі студентами третього курсу Електромеханічного відділення.

Під час тренінгового  заняття вдалось ознайомити підлітків з поняттями «самоповага та повага до інших», розкрили зміст цінності людського життя, джерела формування цінностей.

 

 

Зустріч студентів радіотехнічного відділення з представниками вінницького міського центру соціальних служб

За ініціативи Психологічної служби Вінницького технічного фахового коледжу студенти другокурсники Радіотехнічного відділення 03 листопада 2021 року  мали можливість взяти участь у просвітницько-профілактичному заході на тему: «Торгівля людьми – реалії ХХІ століття» щодо питань запобігання  сучасного рабства та порушення прав людини.

Студенти  поспілкувалися з представником Вінницького міського центру соціальних служб Іриною Ковиліною,  яка надає соціальні послуги особам постраждалим від торгівлі людьми та підвищує  рівень обізнаності студентів щодо важливої інформації про небезпеку, яку становить проблема сьогодення.

 

 

Більше фото тут

 

Європейський день боротьби із торгівлею людьми. Скажи «Ні!» - сучасному рабству.

18 жовтня – день, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми. Тому, на базі Вінницького технічного коледжу 18 жовтня 2021 року практичний психолог – Ірина Гусак провела просвітницько-профілактичне заняття зі студентами комп’ютерного відділення на тему: «Міф<