Математики та інформатики - на старт!

Математики та інформатики - на старт!
   156

Всесвітній день числа π відзначили студенти нашого коледжу! З інформаційної години, присвяченої цій магічній цифровій константі, стартував тиждень циклової комісії математики та інформатики у ВТФК.

Число π виражає вıдношення довжини кола до її діаметру. З розвитком комп’ютерних технологій значення числа π  вдалось обчислити до десятків трильйонів знаків після коми! Для спрощення його, зазвичай, приймають рівним 3,14.20:13.

Вчені вважають число π нескінченним! Певні, знайти повторення цифр не вдасться нікому і ніколи! Відтак, воно може містити абсолютно все - від симфонії Рахманıнова, Старого Завіту, вашого номера телефона, аж до таємничої дати Апокаліпсису!

У числа π багато шанувальників. Його відтворюють в музиці, вигадують різні прийоми запам’ятовування сотень цифр та навіть встановлюють пам’ятники! Найвідоміший знаходиться в США, біля входу в Музей мистецтв в Сіетлі. В Українı теж є π - меморіал - на південному березі Криму, поблизу міста Кацівелі.

Для довідки: 14 березня визнано Всесвітнім днем числа π. Традицію заснували у 1988  році. Символічним вважається збіг відзначення Дня π з Днем народження Альберта Ейнштейна!

Для запису обчислених сьогодні цифр після коми в числі π знадобилася б стрічка більше двох мільярдів кілометрів завдовжки!

Підпишись на сторінку коледжу в facebook та instagram! Знай все про життя твого коледжу!

Більше фото в галереї